Rovnako ako do popredia skríň putuje teplejšie oblečenie, mala by sa studeným mesiacom prispôsobiť aj vaša posteľ. Aby ste sa aj v chlade vyspali do ružova, nemali by ste zabudnúť výber vhodného posteľných obliečok na zimu. Aké možnosti materiálov a dizajnov sa vám ponúka?

To, ako vybrať ideálne obliečky sme pre vás už napísali v tomto článku. Ak si však neviete rady s výberom toho najlepšieho posteľného prádla na zimu, poradíme vám.

Ideálna termoregulácia

Jedným z veľmi obľúbených materiálov posteľnej bielizne je satén. Saténové obliečky majú totiž celoročne veľa výhod. V zime ale oceníte predovšetkým ich termoizolačné vlastnosti. Vyrábajú sa z vysoko kvalitnej bavlny, čo zaručuje jeho pevnú štruktúru. Aj na pohľad sa do zimných mesiacov skvele hodia – ľahko sa lesknú a pripomínajú tak ľadovú krajinu. Aby ste si ich vzhľad užili na maximum, je dobré obliečky vyžehliť.

Flanel, ktorý zahreje

Flanelové obliečky sú tiež vyrobené zo stopercentnej bavlny, a to špeciálnou technikou „počesaním“. Vďaka tomu poteší hlavne tých z vás, ktorí sa chcú predovšetkým zahriať. Flanel má veľmi vysokú hrejivosť, ale nie je ťažký. Zároveň je nadýchaný a mäkký na dotyk. A aby toho nebolo málo, nemusíte ho žehliť. Pri výbere sa zamerajte hlavne na gramáž. Mala by byť minimálne 160 g/m².

TIP: Doplňte svoju novo prezlečenú posteľ o deku alebo pléd a pridajte tak na jej útulnosti.

Plyšové pohladenie

Trendom posledných rokov sa rozhodne stali obliečky z mikroplyšu. Pýši sa totiž skvelými vlastnosťami. Možno viete, že v spálni by ste mali udržiavať teplotu medzi 15 a 19 stupňami. Toto obliečky vás i v takto dobre vyvetranej miestnosti spoľahlivo zahrejú a vyložene pohladia. Jeho povrch totiž pripomína plyšové hračky. Aj vďaka tomu pomerne rýchlo po vypraní schnú a takmer sa nekrčia. Navyše sú vyrábené z umelých vlákien, čo ocenia predovšetkým alergici.

Luxusný spánok

O niečo drahšou záležitosťou sú obliečky z damašku. Investícia do neho sa vám ale určite oplatí. V zimných mesiacoch skvele izolujú teplo a rýchlo vás zahrejú. Tento textil navyše vydrží slúžiť mnohých generáciám. Nielen, že vydrží viac ako dve stovky vypraní bez toho, aby prišiel o svoje vlastnosti. Ako nové budú vyzerať aj vzory, ktoré zvolíte. Tie totiž nie sú na damaškových obliečkach vytlačené, ale vytkávané priamo pri výrobe tkaniny.

Vianočné naladenie

Vianočná výzdoba sa nemusí obmedzovať na vence, stromčeky, svetielka a sviečky. Čarovnú atmosféru je možné vniesť do bytu aj vďaka vianočným obliečkam.

Pri malých deťoch sa nebojte výrazných obrázkov, ako sú psíkovia alebo mačičky obklopené darčekmi. Ak vám nevadí Santa Claus, aj ten sa môže na perinách objaviť alebo poslať k vám len svojho soba Rudolfa.

Vo svojej spálni siahnite naopak po striedmejšom vzhľade. Tradičný nórsky vzor vás na Vianoce dokonale naladí a dodá vašej posteli nádych elegancie. Navyše ho nájdete vo všetkých farbách od vianočnej červenej cez modrú až po zemité odtiene.

Dostaňte deti ľahko do postele

Detské obliečky na zimu ale nemusia byť len vianočné. Aj keď sviatkom odzvoní, môžete detskú posteľ obliecť do zimnej krajiny so zvieratkami. Navyše také obliečky neurazia ani staršie deti.

V prípade, že počasie nepraje stavaniu snehuliaka, tí na perinách sa neroztopia. Chybu neurobíte ani vtedy, keď vyberiete motív obľúbenej rozprávky Ľadové kráľovstvo. To skrátka frčí. Deti tak do postele dostanete oveľa ľahšie.

Zimná posteľ pre dospelých

Ale ani vy sa nemusíte obmedziť len na vianočné motívy a v januári sa vrátiť k tomu, čo používate po celý rok. Vneste do svojej spálne rozprávkovú zimu a spomienky na detstvo vďaka obliečkam s Ľadovou zimou.

Chýba vám zamrznutá krajina? Preneste ju na obliečky. V prípade, že uprednostňujete minimalizmus, bude pre vás tým pravým posteľ posiata jemnými snehovými vločkami. Teraz už sa stačí len zababušiť.

Pri nákupe obliečok môžete využiť tiež zľavové kódy napríklad z portálu Zlavove-Kupony.eu