Knižný svet je plný možností. Môžete siahnuť po detektívke alebo príbehu zo života, ktorý sa mohol stať aj vám. Môžete milovať kuchárky alebo užitočné knihy, vďaka ktorým budete lepším človekom. Čítanie je koníček, ktorý nevyžaduje nič iné než váš čas. A dobrú ruku pri výbere knihy. My vám ponúkame hneď štyri tituly, ktoré budú zaručene tou správnou voľbou. Pre každého.

Severské krimi vás dostane

Severania vedia, ako žiť. A tiež vedia, ako písať. Severské krimi príbehy právom obsadzujú prvé priečky rebríčkov najúspešnejších, najčítanejších a najpredávanejších kníh.

Nechýba v nich napätie, dramatické zvraty, postavy, ktorým fandíte, ale aj také, ktoré zatracujeme. Vždy je v nich charizmatický komisár, ktorého chcete zachrániť, pretože sám je v osobných záležitostiach nepoučiteľný. Svoju policajnú dušu jednoducho nedokáže prekonať ani kvôli svojim najbližším a prípady sa pre neho stávajú všetkým.

Toto všetko nájdete aj v najnovšej knihe autorskej dvojice, Alexandra Ahndorila a jeho manželky Alexandry Coelho Ahndorilové, ktorá vystupuje pod pseudonymom Lars Kepler.

Áno, reč je o očakávanom ôsmom románu, ktorého hlavnou postavou je komisár Joon Linna. Ten musí tentoraz rozpliesť príbeh Zrkadlového muža. Zaručene u neho nebudete ani dýchať.

Nastal čas na Petru Soukupová

Na niektoré veci nastane čas skôr, než by sme si priali. Na iné čakáme dlhé roky. Dôležité je ale veriť, že všetky veci prichádzajú v ten pravý čas. Tak ako nová kniha slovenskej spisovateľky, scenáristky a dramaturgičky Petry Soukupová. Tá sa zhodou okolností volá Veci, na ktoré nastal čas. Oplatilo sa čakať.

Rodinné vzťahy sú často alfou a omegou života. Niekedy ale nie sú práve ľahké. Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že áno. Krehkosť rodinných pút si často nechce nikto priznať. Ale aj na to jedného dňa … Nastane čas.

Nájdite si ho na knižku, ktorá vás presvedčí o tom, že niektoré veci sa skrátka musí prežiť. A odžiť.

Ľahko a rýchlo sa zamilujete do Snadno a rychle 3

Kuchárky Romana Vaňka a jeho tímu sú jednotkou na trhu s kuchárskymi knihami. Niet sa čomu čudovať. Každý kuchár totiž medzi nimi totiž môže nájsť presne to, čo ho vystihuje.

Vaněk pracuje s konceptami pre nadšených kuchárov, ktorí sú vareniu ochotní obetovať hodiny. Vydal Sladké poklady, Sushi alebo napríklad kuchárku, ktorá radí, ako si zamilovať strukoviny.

Zaujímavou sériou sú potom kuchárky pre nekuchárov – Snadno a rychle. Práve teraz môžete siahnut po najnovšom treťom diele. Rýchle recepty nabité chuťami. Zaujímavé kombinácie. Pár minút v kuchyni. Postup, ktorý zvládne aj absolútny amatér. A dokonalé jedlo. Presne toto vám nová kuchárka Romana Vaňka Snadno a rychle 3 ponúkne.

Jesť sa musí a nie je dôvod kŕmiť sa polotovarmi a nezdravými jedlami. Ľahko a rýchlo si totiž môžete pripraviť krásne a plnohodnotné jedla. A kto vie, možno si varenie zamilujete!

Preveďte seba i okolia po eko oblasti – s Eko průvodcem

Klimatické zmeny sú strašiakom dnešnej doby. Celkom oprávnene. Karolína Rathousová, ktorú môžete poznať aj pod prezývkou Dewi, sa tejto problematike venuje nielen na sociálnych sieťach, ale aj vo svojej knihe Eko průvodcem aneb Planétu B nemáme.

Aj malými krokmi môže totiž každý z nás veľa zmeniť. Nestojí to prakticky nič. Len malú zmenu nášho myslenia a zbavenie sa pár nešťastných zvykov.

Začnite sa s nami o planétu starať aj vy. Nemusia sa z vás stať pustovníci, ktorí jedia len to, čo sami vypestujú. Niečo si ale predsa len vypestovať môžete. Nové návyky. Dewi vám v knižke vysvetlí základné pojmy, predstaví vám všetky oblasti, v ktorých je priestor pre zmenu a hlavne vás namotivuje k tomu byť lepším človekom. Tak sa do toho pustite. Malý krok pre vašu domácnosť môže byť veľkým krokom pre celé ľudstvo.

A čo vy a vaše tipy? Máte nejaké? Čítali ste nejakú z vyššie uvedených knižiek?