Školský rok je v plnom prúde a žiadny malý ani veľký školák sa nezaobíde bez poriadnej výbavy. A vypraviť ho do školy môže byť naozaj fuška. Pripraviť musíte zošity, knihy, učebnice, perá a ceruzky – a to je iba zlomok z toho, čo vaše dieťa potrebuje. 

Faktory výberu školských potrieb

  1. Vek dieťaťa

Pri výbere školských potrieb sa odrazte najmä od veku vášho dieťaťa. Niektoré položky, ako napríklad školská taška, perá či ceruzky, sú samozrejmosťou pre každú vekovú kategóriu. Avšak prváci a žiaci na prvom stupni toho potrebujú podstatne viac. Často sa jedná aj o špeciálne školské potreby, ako napríklad konkrétne číslo zošita, vybraný typ pera či určitá tvrdosť ceruzky. 

Školské potreby v rôznych farbách, veľkostiach a prevedeniach nájdete aj na Nina-Fashion. V jednotlivých kategóriách nájdete celú výbavu, vďaka ktorej si vaši najmenší vychutnajú školu v plnej paráde. 

  1. Zoznam od učiteľov

Počas každého veľkého nákupu je dôležité mať pripravený zoznam, aby ste sa uistili, že ste naozaj na nič nezabudli. Pri výbere pomôcok pre školáka to je podobné, no s jednou výhodou – niekedy dostanete zoznam od triednych učiteľov. 

Ak takýto zoznam od učiteľov nemáte, pripravte si vlastný. Pozrite si rozvrh dieťaťa a na základe jednotlivých vyučovacích hodín vyberte vhodné pomôcky. 

  1. Funkčnosť

V obchodoch sa zaručene stretnete s celou radou pomôcok od výmyslu sveta. Pri kúpe sa však zamerajte nielen na estetickú, ale aj na funkčnú stránku. Krásny ružový batoh vašu dcéru určite poteší, no pokiaľ do neho nezmestí všetky školské pomôcky, nevyužije ho. 

dieta-v-skolskej-lavici-riesi-ulohu-v-ruke-drzi-ceruzku
  1. Preferencie dieťaťa

Na nákup školských potrieb zoberte aj svoje dieťa. Opýtajte sa ho, čo sa mu páči, aké farby alebo prevedenia preferuje. Spoločne nájdete priechod medzi dizajnom a využitím, ktorý bude do školy nosiť s radosťou. 

Školské pomôcky, bez ktorých sa dieťa nezaobíde

Medzi všeobecné pomôcky patria tie, ktoré sú pre školskú dochádzku nevyhnutné v každom veku. Dizajn sa, samozrejme, mení s tým, ako váš drobec rastie. Čo všetko vaše dieťa potrebuje? 

1. Školská taška

Bez školskej tašky, batohu alebo aktovky to jednoducho nejde. Taška musí byť dostatočne veľká, aby sa do nej hravo zmestilo všetko, čo treba. Zároveň však musí byť ľahká a pevná. Zvážiť môžete aj ergonomický batoh s viacerými priehradkami, ktorý nezaťažuje chrbticu. 

skolska-taska-s-minnie-mouse
Zdroj Nina-fashion.sk

2. Zošity

Kúpa zošitov by sa mala odvíjať najmä od školských predmetov. Na niektoré hodiny, ako napríklad matematika alebo hudobná výchova, je nutné vybrať špeciálne zošity. Na iné, ako napríklad slovenčina alebo cudzí jazyk, mu postačia klasické linajkové zošity. Predtým, ako sa pustíte do nákupu si detailne naštudujte rozvrh dieťaťa a vyberte veľké a malé zošity na každý predmet. 

3. Tajomstvá peračníka

Ďalšou veľmi dôležitou položkou sú písacie potreby. Dieťa potrebuje klasické modré perá a ceruzky, najlepšie v rôznych hrúbkach. Nezaobíde sa ani bez pestrofarebných pier a zvýrazňovačov, s ktorými si podčiarkne všetky dôležité veci. V peračníku by nemala chýbať ani guma, kružítko, pravítko a strúhadlo na ceruzky. 

peracniky
Zdroj Nina-fashion.sk

4. Desiatová výbava

Aj na prestávku sa treba náležite pripraviť. Do školskej tašky musíte určite zmestiť aj fľašu na vodu a desiatový box. Vybrať si môžete napríklad box zložený z viacerých častí, do ktorého uložíte rôzne občerstvenie. 

5. Pomôcky na výtvarnú výchovu

Na výtvarnú výchovu sa zvyčajne kupujú špeciálne pomôcky. Ceruzky, perá a pastelky vaše dieťa využije na kreslenie, no na maľovanie a tvorenie je potrebné k tejto výbave pridať ešte vodové farby, štetce a výkresy. Nezabudnite ani na ochranu pred zašpinením v podobe obrusu a detskej zástery. 

vodove-farby
Zdroj Nina-fashion.sk

6. Pomôcky na telesnú výchovu

Športové oblečenie, pevné tenisky, uterák a sťahovací batoh – to všetko je potrebné na telesnú výchovu. Vyberte pohodlné, no zároveň funkčné topánky a oblečenie, v ktorom si vaše dieťa poriadne zašportuje.