Nie je posedenie ako posedenie. Kvalitná stolička zaistí komfortné sedenie a spríjemní nám spoločné chvíle – predovšetkým, ak je reč o jedálnych stoličkách. Hoci pri jedálenskom stole netrávime veľa času, je dôležité, aby sme sa tu cítili pohodlne. A práve preto prinášame päť tipov, ako ľahko vybrať jedálenské stoličky. Pretože jedáleň a kuchyňa sú srdcom každého domova.

Materiál jedálenskej stoličky

Prvý a veľmi dôležitý aspekt výberu je samozrejme jasný – predsa materiál. Najčastejšie kupujeme stoličky drevené, avšak obľúbené sú tiež kombinácia dreva a plastu, kovové a čalúnené stoličky.

Materiál volíme jednoducho – tak, aby korešpondoval s vybavením jedálenskej zóny a aby naplnil naše očakávania ľahkej údržby. Nábytok v jedálni by mal pôsobiť harmonicky. Môžeme staviť aj na kontrasty, ale ak si nie sme istí, potom je lepšie nechať sa inšpirovať osvedčenými spojeniami. K rustikálnemu stolu sa skrátka plastové stoličky hodiť nebudú.

Zvoľte materiál, ktorý je vám príjemný a bude sa hodiť k celkovému konceptu interiéru jedálenskej zóny.

Koľko stoja jedálenské stoličky

Ak si kupujeme nové vybavenie do domácnosti, väčšinou si určíme rozpočet. Najlepšou možnosťou je hneď na začiatku výberu popremýšľať nad cenovou reláciou. Ak si určíte hornú hranicu investície, budete dopredu počítať s čiastkou, ktorá na vybavenie padne z vašej rodinnej kasy.

Budete mať jasne dané, akú cenu nepresiahnete a kto vie – možno nakúpite lacnejšie, čo samozrejme poteší vás i vašu peňaženku.

Dizajnová stolička Rococo

Rozmery jedálenských stoličiek

Pri nákupe je dôležité riadiť sa aj priestorovými možnosťami. Ak vyberáme jedálenské stoličky, mali by sme porovnať rozmery s výškou jedálenského stola. Jedálenská stolička by mala ponúkať pohodlné sedenie všetkým členom domácnosti.

Ideálnou možnosťou je zmerať jedálenský stôl a potom si nechať stoličky prisunúť k rovnakému stolu v showroome či v obchode. Tak si ľahko vyskúšate pozíciu pre budúcu večeru či obed a bude vám jasné, či ste našli tie pravé stoličky pre váš domov.

Ak bývate v garsónke, nevadí. Proste kúpte skladacie stoličky. Aj tie sú dnes k dostaniu v mnohých zaujímavých dizajnoch.

Štýl jedálenskej stoličky

Nesmieme zabudnúť ani štýl. Trh ponúka nepreberné množstvo rôznych jedálenských stoličiek. Nájdeme tu modernu, dizajnové aj klasické kúsky. Aj milovníci retra si prídu na svoje. Stolička by mala tvarovo aj štýlom skvele padnúť k jedálenskému stolu. A ak ste odvážni, vyberte stoličky rôznych štýlov. Možno vás výsledok ohromí. Vás i vaše návštevy.

Dizajnová jedálenská stolička Edith / koňaková

Komfort

Užite si stolovanie s blízkymi naplno. Stoličky sú určené pre všetkých členov rodiny, teda by mali všetkým členom tiež vyhovovať. Skúšajte a hodnoťte spoločne. Rodinné nákupy môžu byť nakoniec veľmi zábavné, tak prečo to nevyužiť. Nájdite tú pravú stoličku, ktorá vám bude sedieť. A vy na nej.

Komentáre k: 5 tipov, ako vybrať jedálenské stoličky

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.