Ako deti sme túžili bývať v obrovskom skákacom hrade, ktorý sa prispôsobí našim požiadavkám – v prípade potreby ho jednoducho nafúkneme alebo vyfúkneme. Avšak, ako sme dospeli, museli sme sa dostať do reality a zmieriť s tým, že veľkosť miesta, kde žijeme, nezmeníme len tak.

Malý byt však nie je žiadna katastrofa. Menšia rozloha nemusí automaticky znamenať, že manželskou posteľou a jednou skrinkou vaše zariaďovanie končí. Pozrime sa na tipy a triky ako byt opticky zväčšiť a vytvoriť dostatok miesta na všetky vaše veci.

Aký nábytok je vhodný do malého bytu?

Poschodová posteľ

Snažíte sa ušetriť každý centimeter, no máte pocit, že pri viacerých deťoch je to priam nemožné? Poschodové postele sú absolútny základ do menších izieb. Postele zaberajú v miestnosti najviac miesta a keď ich uložíte na seba, vytvoríte priestor pre ďalšie kusy nábytku.

Poschodová posteľ pre študenta Mezanine - 140x200 cm
Poschodová posteľ pre študenta Mezanine – 140×200 cm

Pohovka s úložným priestorom

Vďaka pohovke s úložným priestorom sa hravo zbavíte vecí, ktoré nepotrebujete mať neustále na očiach. Bez problémov do nej schováte hračky, periny alebo sezónne oblečenie. Skvelou alternatívou sú rozkladacie pohovky s úložným priestorom, ktoré vás zachránia v prípade nečakanej návštevy alebo väčšej oslavy.

Vysoké skrine

Skrine stavané do šírky môžu byť síce skvelým dizajnovým doplnkom, no do menších bytov sú jednoznačnou voľbou vysoké skrine. Hodia sa do každej miestnosti, či už do obývačky, spálne alebo kúpeľne. Vysoké šatníkové skrine sú kombinované a zložené z viacerých častí, ako napríklad priestor na vešiaky, polica alebo šuflík na ponožky a spodnú bielizeň. Kúpeľňu zasa oživia vysoké kúpeľňové skrinky, do ktorých si bez problémov uložíte spotrebiče alebo uteráky.

OVN skriňa s nadstavcom IDN 61540+61545 orech/biela/lamino
OVN skriňa s nadstavcom IDN 61540+61545 orech/biela/lamino

Zrkadlá

Zrkadlo má najmä dizajnovú a praktickú funkciu. Slúži ako štýlový doplnok spálne, obývačky, chodby alebo kúpeľne. A samozrejme, nikto z nás si život bez zrkadiel nevie predstaviť. Avšak, to nie je všetko. Zrkadlom si môžete veľmi jednoducho opticky zväčšiť miestnosť. Všetko závisí od typu a veľkosti. Väčšími zrkadlami opticky zdvojnásobíte izbu, no dajte pozor na jeho umiestnenie. Vyvarujte sa zrkadlám v bezprostrednej blízkosti postele.

Rozkladací jedálensky stôl

Možno máte pocit, že menší jedálenský stôl je pre vás „tak akurát“, no nikdy neviete, kedy budete potrebovať miesto navyše. Rodinné obedy, posedenie s priateľmi, či extra nový člen rodiny vám môžu okamžite narušiť plány. Ideálnou voľbou je rozkladací jedálensky stôl, ktorý jednoducho rozložíte a následne zložíte do pôvodného stavu.

Ďalšie super vychytávky do kuchyne v malom byte nájdete v tomto článku.

Náš tip: Do malých priestorov zvoľte jasnejšie a žiarivejšie farby, ktoré dokážu miestnosť rozšíriť a presvetliť. Steny v svetlejších farbách dokážu naozaj divy a so správne zvoleným nábytkom sa budete cítiť príjemne a uvoľnene.

Komentáre k: Nábytok do malého bytu: Ako na to?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.