Interiér si môžete vylepšiť tisíckami spôsobmi. Alebo len desať. Mrknite na desať najlepších dekorácií do interiéru, ktoré len tak niekto neprekoná. Sú totiž stálicami už pekných pár rokov.

Záves

Záves má magickú moc zútulniť celý priestor. Závesy majú navyše aj praktickú funkciu – môžu zatemniť miestnosť prípadne vám pomôžu od tiahnucich okien. Veľkou výhodou je tiež variabilita.

Môžete ich zladiť s ďalšími textíliami v miestnosti a v prípade potreby ho zasa obmeniť za inú farbu. Stavte napríklad na neutrálnejšie krémové odtiene. Tie sa hodia napríklad do spální alebo obývacích izieb!

Prečo mať doma závesy?

Kvety a izbovky

Bez kvetín by každý interiér vyzeral smutne a ponuro. Skúste ho trošku vyšvihnúť práve nejakú štýlovú rastlinkou. A nemusí sa hneď jednať o extra náročné druhy – taký zamiokulkas, aloe vera, svokrin jazyk alebo napríklad monstera, nie sú nijako náročné na údržbu, a v interiéri naopak narobia veľkú parádu. A ak nie ste práve fanúšik izbových, skúste si urobiť radosť napríklad rezanými kvetmi. Alebo umelými!

TIP: Ako izbovky sa hodia k vám domov?

Vankúše a textílie

Vankúše, prikrývky a prikrývky z každej postele vykúzli miesto, do ktorého sa budete chcieť zababušiť. Nuž, je to výhoda aj nevýhoda zároveň. To ale nič nemení na tom, že v interiéri pôsobí skvele. Navyše počas dlhých zimných dní je to naozaj niečo, čo oceníte. A čo vám vyčarí úsmev na tvári.

Vázy

Vázy v interiéri dokážu čarovať rovnako ako kvety. Zlaďte ich s ďalšími dekoráciami – obrazy, budíky, fotkami alebo soškami. Do nich môžete tiež obmieňať kvetiny, vetvičky, ihličie alebo napríklad Pampová trávu.

Lapač snov

Lapač vám zachráni spánok a zaručí vám pekné sny. Alebo sa minimálne stane skvelou dekoráciou na stenu. Lapače snov majú dlhú tradíciu a v posledných rokoch sa do našich spální opäť vracajú. Či už veríte na magické sily alebo na zladený interiér, s lapačom vedľa rozhodne nešliapnete. TIP: Skúste si k nemu kúpiť napríklad macramé záves!

Poličky a police

Poličky a police využijete rôznorodo – môžete na ne vystaviť obľúbené fotografie, knihy alebo dekorácie. Dokážu tiež ušetriť veľa miesta na zemi a interiér vkusne osvieži. Aby vám ho nezaplácaly, alebo príliš nezanikli, zamerajte sa na kontrast – aby police alebo aspoň doplnky na nej, kontrastovali s farbou steny, ktorá je za nimi.

Paraván

Pre rozčlenenie priestoru aj jeho oživenie môžete uvažovať aj nad paravánom. Skôr sa vyrábali skôr s potlačou s 3D fotografiami, nájdete ale aj paravánmi z prírodných materiálov – bambusov alebo dreva. V interiéri skvele zapadne a ak máte napríklad garsónku, v ktorej potrebujete oddeliť spaciu a obytnú časť, potom je paraván skvelým riešením.

Obrazy a fotografie

Obrazy nám pripomínajú radostné okamihy v živote, vzbudzujú v nás emócie, aj dotvára náš interiérový štýl. Každý si medzi nimi môže nájsť to svoje umelecké dielo alebo si ich nechať vytvoriť priamo na mieru a zarámovať. Mrknite potrebné na obrazové sety, ktoré si zostavíte podľa seba, a ktoré môžete podľa nálady obmieňať. Zmeníte tak aj vzhľad vašej spálne a zmena, zmena je predsa život!

Zrcadlo

Viete, že zrkadlo je skvelou dekoráciou nielen na podlahu alebo skriňu, ale aj na stenu? Vyberte si k nemu navyše výrazný rám a razom máte skvelý dizajnový prvok. A keď vám jedno nestačí, pokojne kúpte zrkadlové sety. Uvidíte, že s priestorom vie skutočne čarovať.