V kuchyni trávime veľké množstvo času a preto sa snažíme, aby miestnosť spĺňala požiadavky po praktickej i estetickej stránke. Aktuálnym trendom, ktorý nechýba v žiadnej modernej kuchyni, sú kuchynské ostrovčeky. Ide o neskutočne funkčnú dominantu kuchyne, ktorá sa stáva predĺženou pracovnou aj stretávacou plochou.

Priestor pre všetkých

Ak vám to plocha kuchyne dovolí, potom rozhodne neváhajte a kúpte si kuchynský ostrovček. Takýto priestor vám navyše uľahčí pohyb v kuchyni a vy tak môžete variť s láskou spoločne s celou rodinou. Súčasťou ostrovčeku môže byť to, čo si prajete. Niekto ostrovček využíva ako umývacie centrum, iný k nemu pripojí barové posedenie. Pri ostrovčeku môžete variť, jesť alebo si vypiť šálku kávy s návštevou.

TIP: prečítajte si aj článok ako si vybrať ostrovčekový digestor, ktorý sa umiestňuje nad varný ostrovček a odsaje všetky pary z varenia.

Ilustračný obrázok, zdroj

Variabilita je in

Práve všestrannosť kuchyne s ostrovčekom je tým, čo ľudia požadujú. Kuchyňa samotná sa potom môže stať srdcom vašej domácnosti. Ostrovček môže rozdeliť miestnosť na jednotlivé funkčné zóny. Rozvrhnutie spotrebičov a jednotlivých zón zostáva na vás. Nezabúdajme však, že okrem praktickosti nesie ostrovček aj určitý dizajn. Vaša kuchyne tak môže získať tiež osobitú patinu. Ostrovček nemusí byť nevyhnutne rovnaký, ako je vaša kuchynská linka. Jedinou podmienkou je, aby bol ideálne rovnako vysoký alebo vyšší – čo sa hodí práve pre vytvorenie barového kútiku.

Pracovná plocha

Kuchynská linka nie vždy prináša dostatok priestoru pre prácu. Ak nemáte ostrovček, musí linka niesť varnú plochu, umývacie zónu a úložný priestor a mnohokrát tiež spotrebiče, ktoré potrebujete mať pri ruke. Práve ostrovček je ideálnym riešením, ak vás doteraz trápil nedostatok miesta v kuchyni. Vďaka ostrovčeku vznikne nová pracovná plocha a tak sa stane, že zrazu nie je ani spoločné varenie problém. Príprava rodinnej večere alebo večierku? S ostrovčekom je to hračka.

Jedálenský kútik

Možnosť umiestniť k ostrovčeku tiež posedenie je ideálne pre tých, ktorí radi pozorujú ako sa v kuchyni varí alebo pre tých, ktorí si chcú vypiť kávu alebo čaj. Ostrovček tak podporuje bezprostrednú komunikáciu medzi členmi domácnosti, čo rodiny vítajú. Okrem barového či jedálenského kútika však na ostrovček môžete nadviazať aj klasický jedálenský stôl. Takáto otvorená plocha pôsobí príjemne a nenútene. Stačí ju prepojiť spoločnými dizajnovými prvkami, ako je napríklad náter, prestieranie či štýlové osvetlenie.

Ilustračný obrázok, zdroj

Spoločenská časť domova

Práve ostrovček v kuchyni predlžuje nielen spomínanú pracovnú plochu, ale tak trochu aj tú spoločenskú časť domova. Namiesto jedálenského kúta trávite čas spoločne priamo v kuchyni, čo je praktické aj z hľadiska upratovania. Návštevy môžete tiež pozvať do kuchyne – kde ich uvítate štýlovým ostrovčekom. Ostrovček je tak využiteľný aj v menších bytoch, kde nezostáva miestnosť pre vybudovanie obývacej izby či samostatnej jedálne.

Komentáre k: Praktický a štýlový – kuchynský ostrovček

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.