Občas v živote nastane doba, kedy je potrebné vymeniť posteľ. Buď z dôvodu veku, sťahovania alebo kvôli vyšším požiadavkám na komfort. Spánok je zdravý a zaslúžený odpočinok, preto neradno výber postele podceňovať. Jedna vec je samozrejme štýl našej spálne a druhá relax, ktorý nám naša nová posteľ dopraje.

Posteľ je spravidla dominantným prvkom miestnosti, v ktorej spíme. Či už preferujete minimalistický štýl, alebo niektorú z ďalších alternatív moderného poňatia spálne, vyberajte posteľ s rozvahou. Tu je šesť pravidiel pre výber novej postele.

1. Zabudnite na rozkladacie pohovky

Niektorí z nás z dôvodu nedostatku miesta volia rozkladaciu pohovku.To však nie je najlepší nápad, ak chceme mať zdravý a kvalitný spánok. Vyberajte iba medzi klasickou či vysokou, teda kontinentálnou posteľou s ohľadom na vaše potreby. Pohovka by mala slúžiť iba ako pohovka, prípadne ju môžete využiť pre občasné prespanie hostí.

2. Kvalita na prvom mieste

Nie sme tak bohatí, aby sme kupovali lacné veci – táto veta platí aj pre nákup postele. Kvalitná posteľ disponuje dlhšou životnosťou. Vyššiu investíciu tak nebudete skoro ľutovať, ale naopak sa budete môcť dlhšiu dobu tešiť z postele, z ktorej sa vám nebude chcieť vstávať. Kvalitná posteľ je nakoniec rovnocenným parťákom, vďaka ktorému sa báječne vyspíte a cez deň tak budete fungovať plní energie.

3. Skúšajte

Nákup postele cez internet? Skúste si zvolený model radšej najprv vyskúšať. Nekupujte posteľ, ktorú si sami nevyskúšate, napríklad v showroome. Nemali by ste istotu, do akej miery vám posteľ a matrace budú vyhovovať. Za zbytočne komplikácie to nestojí.

4. Veľkosť postele

Dôležitým aspektom výberu postele je tiež jej veľkosť. Dopredu si zmerajte, akú maximálnu veľkosť si môžete dovoliť. Ideálne s partnerom navštívte obchod, aby ste mohli priestor na spanie vyskúšať. Záleží tiež na tom, ako spíte. Podľa toho vyberte posteľ tak veľkú, akú potrebujete pre pohodlný spánok.

5. Nosnosť

Nezabudnite skontrolovať tiež nosnosť postele. Vyššia nosnosť sa hodí každému, kto má nejaké to kilo navyše. Každý má totiž nárok dobre sa vyspať.

6. Úložný priestor

Ak máte málo miesta na uloženie nepotrebných vecí, zahrňte do výberu tiež možnosť úložného priestoru. Niektoré postele majú zabudovaný úložný priestor, k iným je možné dokúpiť špeciálne vaky alebo pojazdné boxy, kam uložíte čokoľvek, čo práve nepotrebujete mať na očiach. Úložný priestor postele je šikovným pomocníkom do každej domácnosti.

Ilustračný obrázok, zdroj
Komentáre k: Pravidlá pre výber novej postele

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.