Výber perfektného darčeka nám dá niekedy poriadne zabrať. Je úplne jedno, či sa jedná o vzdialeného príbuzného, kolegu, naozaj dôvernú kamarátku alebo manželku – často ani po hodine aktívneho hľadania v obchodoch nedokážeme nájsť nič vhodné. 

S týmto problémom si už viac nemusíte robiť starosti. Každé narodeniny, meniny alebo iné oslavy vyriešite veľmi jednoducho, a to krásnou kyticou. Tento univerzálny a tradičný dar má veľké množstvo výhod, vďaka ktorým si ho okamžite zamilujete. A aksa vám nikam nechce, jednoducho si objednajte donášku kvetov až priamo k milovanej osobe.

Ako vybrať kyticu?

Nie je kytica ako kytica – aj kvety majú svoju klasifikáciu. Vybrať si môžete z niekoľkých typov, ktoré sa líšia obsahom a aranžovaním. 

Klasické kytice 

Klasické kytice sú zostavené z jedného druhu kvetov. Môžu byť doplnené zelenými lístkami, trblietavými stužkami, malým množstvom kvetov z iného druhu alebo farby, no je jasné, ktoré kvety dominujú.

Miešané kytice

Miešané kytice majú pestrofarebnú škálu rôznych druhov kvetov, ktoré sú zladené farbou, tónom a tvarom. Vybrať si môžete napríklad kyticu z ruží a gerbier alebo miešanú kyticu z poľných kvetov.

Kvetinové koše alebo boxy

Kvetinové koše a boxy ponúkajú kvety špeciálne pripravené do elegantných boxov alebo košíkov. Sú netradičným darčekom pre všetkých milovníkov kvetov, ktorí chcú, aby im kytica vydržala čo najdlhšie. 

Sezónne kytice a vence

Sezónne kytice sa viažu na ročné obdobie. Vybrať si môžete jarné, letné alebo jesenné kytice, ktoré sa odlišujú výberom kvetov alebo farbou. Zvoliť môžete aj kytice, ktoré reprezentujú dôležité slávnosti, ako je napríklad Veľká Noc alebo blížiace sa Vianoce. V podobe venca ich môžete napríklad zavesiť na okno.

Prečo sú kytice darčekom číslo jedna?

Potešia každého

Správne vybraná kytica je vhodný darček naozaj pre kohokoľvek, nezávisle od veku a pohlavia. Potešia vašu babičku, mamu, tetu, priateľku, ale aj malú neter, ktorá práve oslávila piate narodeniny. Kytice sú ideálny darček aj pre manželov, oteckov alebo starých otcov. 

Na akúkoľvek príležitosť

Kvety na výročie

Výročie stretnutia, prvého bozku alebo svadby môžete osláviť šampanským a krásnou kyticou. Nestranúcou klasikou sú ruže, ktoré vyjadrujú lásku a oddanosť. Vybrať si môžete červené, žlté, ružové alebo biele ruže. Každá farba svoju symboliku: 

  • červená – láska a vášeň
  • žltá – radosť, šťastie a sympatie
  • ružová – romantická náklonnosť, obdiv
  • biela – čistota, vernosť a úprimnosť

Pokiaľ chcete zvoliť netradičnejšiu kyticu, kúpte napríklad lilie alebo miešanú kyticu z viacerých druhov kvetov. Skvelou alternatívou sú aj kvetinové boxy alebo kvetinové koše, ktoré sú špeciálne naaranžované tak, aby vydržali čerstvé čo najdlhšie.

Kvety na narodeniny a meniny

Výber meninovej alebo narodeninovej kytice závisí od vášho vzťahu k obdarovanej osobe a takisto aj veku a pohlavia oslávenca. Zatiaľ, čo kytice pre ženy sú zdobenejšie a farebnejšie, muži ocenia skôr jednoduchšie kytice v neutrálnych farbách. 

Starších oslávencov určite potešia tradičné kytice z trvanlivejších kvetov, ako napríklad chryzantémy alebo karafiáty, v jednom tóne. Pri nižších vekových kategóriách nechajte naplno pracovať vašu fantáziu a siahnite aj po odvážnejších prevedeniach.

Kvety môžete darovať v papieri, alebo priamo vo váze. Tipy na výber štýlovej vázy nájdete TU.

Pamiatka, ktorá vydrží

Kvety nie sú iba jednorazový dar, ktorý po pár dňoch skončí v koši. Niektoré kytice si môže oslávenec vysušiť a vytvoriť tak doplnok interiéru, ktorý vydrží roky. Rôznymi typmi kytíc môžete ozdobiť poličky, stôl alebo dokonca dvere.