Oficiálny sviatok jari si zaslúži poriadnu oslavu, nemyslíte? Veľkonočné ozdoby a dekorácie sú tou najlepšou výzdobou, ktorou si môžete v tomto krásnom období spestriť svoj domov. Týchto 5 jarných nápadov rozveselí vašu krásnu záhradu aj moderný interiér.

Jar je skvelým obdobím na nové začiatky! Siahnite po jarných kvetinách a vneste do interiéru život. K dispozícií je mnoho farebných druhov, či už zasadených v kvetináči, alebo rezaných do vázy. Očarujúca kytica kvetov, tulipánov alebo narcisov, vnesie do každého priestoru radosť a optimizmus. Na krásne prestretom jedálenskom stole kvety nesmú chýbať. Prečítajte si, čo treba spraviť preto, aby vám vo váze vydržali čerstvé ešte dlhšie.

Lacné veľkonočné dekorácie 

Zárukou krásnej veľkonočnej výzdoby sú jednoznačne dekorácie z prírodných materiálov. Jar je ideálnym obdobím na prechádzku v prírode a nazbieranie svojich ozdôb. Pár rozkvitnutých čerešňových konárikov stačí vložiť do vysokej vázy a priložiť k nim sviečky na vytvorenie dokonalej atmosféry. Jednoduché a vždy čarovné riešenie, ktoré vás zaručene nevyjde draho ☺

Zdroj: Pixabay

Náš tip: Napísali sme pre vás článok, kedy je Veľká Noc 2021 a ako ju osláviť.

Ekologický domov aj výzdoba

Nechajte svoje dekorácie vyniknúť. Zbytočne to nepreháňajte s farbami alebo plastovými ozdobami. Tie už dávno nie sú trendy. Ak chcete skutočne zažiariť, zaobstarajte si v kvetinárstve eukalyptové listy či iné zelené rastlinky, ktoré vydržia až do leta. Takáto kvetinová výzdoba sa dá pekne situovať na parapetnú dosku k oknu alebo n

a prestretý stôl. Stolovanie počas veľkonočných sviatkov tak získa ešte atraktívnejší vzhľad. A tej vône sa nebudete chcieť zbaviť. To vám zaručujeme!

Jar vás privíta aj pri dverách domu

Kombináciou konárikov a eukalyptových listov vytvoríte aj ohromný jarný veniec. Kreatívna práca je upokojujúca a prináša skvelý pocit zadosťučinenia. Doprajte si pohodu a relax aj pri takejto jednoduchej fyzickej činnosti. Vaša myseľ vám poďakuje a bonusom bude handmade výzdoba.  

Pre nenáročných je tu veľkonočná klasika v podobe priesvitnej vázy plnej vajíčok. No nie hocijakých! Skvelý nápad pre výraznú veľkonočnú ozdobu je váza s prepeličími vajíčkami. Dokonalá hra prírodných materiálov očarí vašu návštevu a preukáže kreatívneho ducha, ktorý sa vo vás skrýva.

Zdroj: Pixabay

Trvácne materiály

Ak si chcete vytvoriť veľkonočnú výzdobu, ktorú použijete viackrát, siahnite po textíliách alebo dreve. Stačí si spraviť šablónu a z látky vystrihnúť presný obrys, ktorý zošijete a vyplníte plsťou alebo vatou. Môžu tak vzniknúť mrkvičky, látkový zajačikovia alebo iné jarné motívy. Spravte si vo svojom interiéri viacero malých zón, kde umiestnite svoje jarné zátišia.

Na záver sľúbená veľkonočná dekorácia do záhrady. Využite pre svoju tvorbu staré nepoužívané čižmy alebo lustre. Poslúžia ako originálne kvetináče. Neveríte? S istou dávkou fantázie ide všetko jednoduchšie. Presvedčte sa sami a inšpirujte sa týmito 5 nápadmi na kvetináče.

Jarnú spálňu môžete vyzdobiť napríklad takto.