Dnes vám chceme predstaviť novinku: sviečky so špirálovým knotom, ktorá horí smerom do kruhu. Tieto skvelé sviečky horia dlho, neostáva po nich zbytočný vosk a je zábavné ich sledovať.

Myšlienka celého projektu je úplne jednoduchá. Prečo nemôže byť knot namiesto stredu sviečky okolo celého vonkajšiemu okraju?

Jedinečný dizajn

Unikátnosť týchto sviečok spočíva najmä v ich jedinečnom dizajne. Počas prvých troch hodín horia do kruhu a voskom plnia duté jadro.

Dlhá doba horenia

Keď sa duté jadro úplne vyplnení a špirálovitá časť vyhorí, zostane vám drevená knotová sviečka, ktorú vydrží horieť viac ako 40 hodín. A práve toto je „skutočná“ sviečka.

Z čoho je Spiral Light vyrobená

Aké materiály tvoria túto skvelú sviečku?

Spiral Lights sú vyrábané z vysoko rafinovaného potravinárskeho vosku. Samozrejme sa vosk nesmie jesť. Vosk je dokonale prispôsobený 100% bavlnenému knôtu.

Ďalej sviečky obsahujú vonné oleje bez ftalátoch. Oleje sú zmiešané s farbivami na rastlinnej báze, zakončené knôtom z mäkkého dreva z lokálnych zdrojov.

Ručne vyrobené v USA

Na rozdiel od mnohých sviečok sú všetky Spiral Lights vyrobené v Minesote, v Spojených štátoch zo surovín získavaných priamo tam. Každý kúsok je vyrábaný ručne rodinnou firmou, ktorá projekt založila.

Rodina predáva tri rôzne veľkosti, teda tri odlišné časy horenia, aby si každý mohol vybrať, čo sa mu najviac hodí.

Environmentálne záväzky Spiral Lights

Udržateľný dizajn

Spiral Lights sú od prírody spotrebným tovarom. Sú vyrobené z extrémne tvrdého vosku, vďaka čomu majú dlhú dobu horenia.

Recyklovateľnosť

Jedinečný dizajn sviečok vznikol s nápadom, že zo sviečok by sa mal využívať všetok vosk, ktorým sa pri tradičných sviečkach mrhá. Pri správnom horení by sa nemalo nič vyhodiť, okrem malého kúsku vosku a recyklovateľnej oceľovej spony.

Udržateľné materiály

Spiral Lights sa predávajú v recyklovateľných krabíc zo sulfátového papiera pomocou 100% recyklovateľných prepravných škatúľ.

  • obaly sú vyrobené z recyklovaného sulfátového papiera
  • vosk je potravinársky jedlý vosk (nejedzte ho)
  • 100% knot z bavlny a mäkkého dreva
  • vonné oleje a farbivá na rastlinnej báze neobsahujú toxíny

Ekologické továrne

Priestor, kde sa sviečky vyrábajú využíva LED osvetlenie a úplne nový a efektívny systém vykurovania a chladenia.

Viac info tu: https://www.kickstarter.com/projects/spirallight/stop-burning-boring-candles?ref=discovery_category

Komentáre k: Spiral Lights: Sviečka s knotom, ktorý horí do kruhu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.