Nadčasová modrá farba v interiéri je stále jednou z najobľúbenejších. Aby aj nie, keď ponúka tak širokú paletu odtieňov, ktoré sa hodia do rozličných interiérových štýlov. Poďte sa inšpirovať.

Vzdušné bývanie ako pri mori alebo hutná tajomná atmosféra? S modrou dokážete oboje. Jedno majú ale všetky odtiene spoločné – pôsobia príjemne na našu psychiku a upokojujú myseľ.

Hodia sa preto do obývacej izby, spálne aj detskej izbičky. Modrú máme spojenú aj s čistotou, jej použitie v kúpeľni je tak jasná voľba. Modrá dokonca zlepšuje schopnosť sústrediť sa, takže ak máte doma svoj pracovný kútik, modrá je pre neho ideálna farba.

Modrá farba v interiéri: S čím ju kombinovať?

Modrú nájdete v celej palete odtieňov. Všetkým to pristane v spojení so svetlým aj tmavým drevom a ďalšími prírodnými materiálmi, ako je napríklad bambus. Aj keď sa traduje, že modrá by sa nemala kombinovať so zelenou, nie je to tak úplne pravda. Len je potrebné nájsť odtiene, ktoré sa budú dopĺňať, nie prebíjať.

Klasikou je potom kombinácia s bielou, ktorá ju nechá krásne vyniknúť.

Tmavo modrá potom vyzerá skvele so zlatými doplnkami, ktoré pôsobia veľmi elegantne, alebo sa žltou farbou, ktorá zas vytvorí zaujímavý kontrast.

Nesmieme zabudnúť ani na námornícku klasiku, kedy modrú doplníme bielou a červenou farbou.

1. Sedačky v modrej

Modré sedacie súpravy pôsobia elegantne a nadčasovo. Ak by ste ich chceli oživiť, stačí pridať farebné vankúše alebo prehoz.

Ako vybrať gauč či sedaciu súpravu sa dočítate v našich článkoch.

2. Kreslá

Modrá upokojuje už sama o sebe. A čo potom keď ponúka pohodlné posedenie? Kúpte si samostatné kreslo, alebo ako súčasť setu s gaučom.

3. Skrine a skrinky

Kúpte si domov výrazný kus nábytku, ktorý podčiarkne váš jedinečný štýl. Od minimalistických kúskov až po neprehliadnuteľné retro.

4. Modrá v spálni v podobe obliečok

Obliečky ponúkajú najjednoduchšia možnosť, ako oživiť spálňu bez väčších nákladov. Zababušiť sa môžete pod jednofarebnej obliečky, alebo zvoliť vzorované.

Vyberte si dokonalé obliečky.

5. Zahaľte okná do modrých závesov

Závesy pôsobí útulnejšie než žalúzie. Do spálne odporúčame black out závesy, ktoré dokonale zatemnia okná, a dokonca zvládnuť aj ľahko stlmiť zvuky zvonku.

6. Vankúše s modrými prvkami

Čím viac vankúšov, tým väčšie pohodlie. Zútulnite si posedenie na gauči a kresle vankúšiky v modrých odtieňoch.

7. Modré koberce pre vás

Kusové koberce dodajú posedenie v obývacej izbe úplne inú úroveň. Vzhľadom k tomu, že modrá upokojuje, nemusíte sa báť ani väčších rozmerov.

Ako na výber koberca na každej izby? Poradíme.