Ako ušetriť – nech už v tejto vete nasleduje čokoľvek, je to v dnešnej dobe veľmi aktuálne. Namiesto lamentovania nad tým, aká je súčasná doba náročná, zvlášť pre podnikateľov, vám však v nasledujúcich riadkoch ponúkneme konkrétne riešenie. Svoje si v ňom nájdu predovšetkým živnostníci či majitelia firiem, ktorí potrebujú priestory na skladovanie svojho tovaru či zásob, prípadne na distribúciu pre maloobchodných odberateľov. Avšak možno nielen oni v tom nájdu dobrý tip, ako ušetriť na nákladoch.

Zabudnite na klasické stavby

Povieme to úplne na rovinu a priamo. Ak hľadáte iné riešenie na skladovacie či distribučné priestory, tak v tom prípade zabudnite na klasické železobetónové budovy. Vedzte, že pri súčasných technologických možnostiach už naozaj nie ste odkázaní na to, aby ste investovali nemalé peniaze a čas do výstavby veľkej skladovacej haly. Naopak, poruke sú flexibilnejšie a modernejšie riešenia. Napríklad miesto klasickej veľkej haly si môžete zaobstarať plachtové haly, ktoré dodajú prakticky rovnaký efekt, no za menej peňazí.

Zdroj obrázku: Tatrastany.sk

Ako je to možné?

Vďačíme za to súčasným moderným technológiám. Vďaka nim sú spomínané plachtové haly či skladové stanyčoraz rozšírenejšie, pričom predstavujú minimálne rovnocennú alternatívu oproti klasickým murovaným halám či skladom. Rovnako ako klasické haly ponúkajú dostatok skladovacieho priestoru i ochranu pred vlhkosťou, vetrom či iným vplyvom počasia. Rozdielom je, že môžu mať flexibilné rozmery – ak firma zväčšuje výrobu a tým pádom potrebuje viac skladového priestoru, môže jednoducho rozšíriť plachtovú halu či skladový stan.

Veľkým rozdielom je čas

Úspora rozhodne nie je priamo len o peniazoch. Áno, plachtové haly a skladové stany sú finančne úspornejšie než klasické murované stavby, no dôležité sú aj iné aspekty. Jedným z nich je aj čas. Nie nadarmo sa hovorí, že čas sú peniaze, pričom aj tento faktor hrá pre tieto nové riešenia. Plachtové haly či skladové stany sa totiž dajú postaviť priam bleskovo a pochopiteľne, oveľa rýchlejšie než klasické stavby.