Zima je už tu. Teplé počasie ako stvorené na kúpanie v príjemnej vode sa vystriedalo s obdobím, kedy by ste najradšej nevystrčili z dverí ani nos. Teplomer informuje o tom, že teplota vonku je výrazne pod nulou. Čiže vaša pravidelná prechádzka neprichádza do úvahy. Ale ako sa teda zabaviť?

Začnite s navodením príjemnej zimnej atmosféry. S tým vám zaručene pomôžu rôzne dekorácie akými sú sviečky, hrnčeky s potlačou, ktorá definuje čaro Vianoc a jednoznačne aj neodolateľné zimné obliečky. Tieto všetky, na prvý pohľad drobnosti, vykúzlia u vás doma čarokrásnu a dychberúcu atmosféru rozprávkovej zimy. 

Správna atmosféra je základ

Krásne šálky, z ktorých bude sršať Vianočná náladu vás zaručene vtiahnu do deja tajomstiev tohto ročného obdobia. Nemusíte sa spoliehať len na hrnčeky, ktoré zbadáte v predajni. Uvoľnite uzdu svojej fantázii a vytvorte si návrh, ktorý bude predstavovať dokonalé Vianoce vo vašom podaní. Takýto návrh sa potom môže stať ozdobou vašich šálok a to za pomoci jedinečných termolisov na hrnčeky. Tieto tepelné lisy využívajú kombináciu tepla a tlaku, ktoré vám zaručia, že daný motív na hrnčeku vydrží hodnú chvíľu.

Navodenie tej správnej atmosféry je prvým krokom, ktorý vám pomôže prekonať vašu averziu voči zime a milovníkom zimy zaručí, že sa do tohto obdobia zamilujú ešte viac. Veď kto by len odolal horúcej čokoláde so šľahačkou z jedinečného hrnčeka v objatí krásnych zimných obliečok?

Zahoď nudu!

Áno, atmosféra je už navodená, ale čo teraz? Predsa len sa vaša myseľ musí počas dlhých zimných večerov na chalupe niečím zamestnať. Chytíte do rúk diaľkový ovládač, poprechádzate pár televíznych kanálov a zistíte, že nič vás nezaujalo. Čo teraz?

Teraz je jednoznačne čas na relax v podobe príjemného zimného čítania. Začítajte sa do knihy a nechajte sa unášať príbehmi ľudí, ktoré sú napísané na jej stranách. Spoznajte zákutia sveta, na vlastnej koži prežite udalosti, ktoré zatriasli celým svetom alebo sa len skrátka preneste do sveta rozprávok.

Čítanie je naozaj skvelou aktivitou. No čo robiť, ak sa potrebujete zabaviť viacerí spoločne? Spoločenská hra je skvelou poistkou pre každú takúto situáciu. Tradičné: „Človeče, nehnevaj sa“, pexeso alebo iná kartová hra vás zaručene zabavia na dlhé hodiny.

Ak nemáte žiadnu spoločenskú hru v dosahu, tak improvizujte. Na kúsok papiera si napíšte názov nejakej osoby alebo veci a potom nechajte ostatných nech hádajú, čo ste na daný papier napísali.

Spôsobov ako sa zabaviť je naozaj veľa. Využite kolektívneho ducha. Pospomínajte si na to, ako ste sa zvykli zabávať, keď ste boli deti a následne si svoje spomienky oprášte a využite v prítomnosti. Verím, že vaše zimné večery sa stanú oázou radosti a pokoja.