Máte doma svoj relaxačný kútik? Ak znie vaša odpoveď nie, potom je najvyšší čas si také odpočinkové miesto zariadiť. Pomôže vám nájsť si chvíľu pre seba – a to je na nezaplatenie. Začnite nový rok štýlovo a s pokojom – naučte sa pravidelne odpočívať.

Vyhraďte si miesto pre pokojnú zónu

Technické vymoženosti, doplnky, stres a hluk – to sú spoločníci dnešnej uponáhľanej doby. Títo parťáci však do pokojnej zóny nepatria. Vyhraďte si doma miesto, ktoré venujete svojmu pravidelnému odpočinku. Naučíte sa dokonale vypnúť a získate skvelé zázemie, kam sa budete radi vracať. Nepotrebujete veľa priestoru, postačí vám nevyužitý roh miestnosti či kus doterajšej spálne. Vyberte si také miesto, kde sa cítite dobre. Najlepšie ďaleko od televízie a techniky. Keď sa donútite pravidelne zavítať do svojho pokojného brlohu, zistíte, že taká malá pauza od sveta robí neskutočné divy.

Vybavenie, ktoré je vám príjemné

Nemusíte nutne každý deň meditovať, aby ste dokázali na chvíľu utiecť od reality. Postačí vám na pár minút byť sami, vychutnať si ticho a dať voľný priebeh myšlienkam. Do relaxačného kúta môžete zavítať kedykoľvek. Čo by v ňom nemalo chýbať? Miesto, kam sa môžete pohodlne posadiť alebo si ľahnúť a uvoľniť sa. Vhodné je kreslo, vankúšiky, meditačný koberček alebo leňoška – vybrať by ste mali také vybavenie, ktoré sa vám osobne páči a v najlepšom prípade – ktoré doplní aj štýl interiéru. Nezabudnite tiež na nevyhnutný doplnok vo forme hrejivého plédu a na tlmené, teplé osvetlenie. Ak nechcete použiť lampu, hodí sa lampáš so sviečkou. Práve svetlo sviečky vykúzli tú pravú atmosféru.

Ilustračný obrázok, zdroj

Doplnky, ktoré harmonizujú

Ako váš relaxačný kútik dekorovať? Harmonicky. Ak máte svoj obľúbený obraz, sochu či iný doplnok, neváhajte a presuňte ho do svojho odpočinkového priestoru. Ako by ste sa v relaxačnej zóne mali cítiť? Skrátka ako doma. Vytvorte si skutočnú oázu pokoja. Voľte tlmené, zemité farby, prírodné dekorácie a nezabudnite ani na príjemnú vôňu. Aj tá má vplyv na naše pocity a rozpoloženie. Miestnosť prevoniate nielen vonnými tyčinkami, ktoré môžu byť pre niekoho príliš silné. Medzi ďalšie varianty patrí aróma lampa, difuzér alebo moderná katalytická lampa.

Ilustračný obrázok, zdroj

Oddeľte svoju oázu pokoja

V menších priestoroch môže byť ťažké oddeliť kút určený pre odpočinok. Ako to ľahko vyriešiť? Dobre poslúži tradičný paraván, ale sú aj ďalšie zaujímavé možnosti. Oddeľovačom môže byť zaujímavý záves, deliaci panel alebo rozdeľovacia stena vo forme obojstrannej knižnice. Opticky dôjde k oddeleniu a vy si budete môcť užiť svoju malú nirvánu, kedykoľvek vás chytí chuť si odpočinúť. A ako sa rýchlo zrelaxovať? Uvelebte sa vo svojom novom mieste a pár minút sa sústreďte na svoj dych. Všetko, čo potrebujete k dokonalému uvoľneniu, totiž dávno máte – v sebe.

Komentáre k: Odpočívajte, relaxačný kútik vám to umožní

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.