Príjemné počasie, dobré jedlo a tá najlepšia spoločnosť? To je predsa letná grilovacia stretávka! Pripraviť udalosť pre svojich priateľov môžete aj vy. Či už sa má jednať o chvíľku strávenú s blízkymi alebo napríklad o oslavu narodenín, prinášame tipy, ako si prípravu pohostenia čo najviac zjednodušiť. Skrátka a dobre – užite si tohtoročné grilovanie bez starostí!

Tešíte sa, až zahájite grilovaciu sezónu, alebo ste ju snáď dokonca dávno zahájili? Grilovanie je presne to, čo milujeme všetci. Ten, kto aktuálne udalosť organizuje, má však o pár starostí viac. Musí sa postarať o bezchybný servis, príjemné podmienky i dostatok miesta pre hostí. Ako na to, aby sa všetci cítili príjemne a hostiteľ sa pritom nenadrel? Máme pár nápadov, vďaka ktorým bude váš gril večierok jedinečný!

Začnite poriadkom

Čistá kuchyňa – ideálne miesto pre prípravu všetkých možných dobrôt. Ešte pred stretnutím sa vrhnite na dokonalé upratovanie kuchyne. Ak máte umývačku, nechajte ju prázdnu – vďaka tomu ju po odchode klientov jednoducho naplníte špinavým riadom a bude opäť upratané. Ak však umývate riad ručne, nevadí. Pripravte si v kuchyni kútik, kam vybavíte špinavý riad. Pred príchodom hostí si môžete pripraviť všetko, čo budete potrebovať. Čistú pracovnú plochu, poháre či príbory, prázdny kôš. Vďaka starostlivej príprave sa budete môcť s hosťami v pokoji privítať, bez toho aby ste museli odbiehať do kuchyne.

Buďte pripravení

Pripravovať všetky pokrmy pred hosťami nie je úplne ideálne. Všetko, čo ide, pripravte vopred. Dipy, marinované mäso, šalát či pečivo. Nezabudnite aj na menšie občerstvenie pre návštevu, ktoré poslúži vo chvíľach, než ukážete svoje grilovacie umenie. Tapas bude perfektné.

Stavte na detaily

Nezabudnite na detaily. Obrúsky, dostatočný pitný režim, flexibilita. K detailom radíme tiež prípadné potravinové alergie. Spýtajte sa svojich klientov dopredu na ich individuálne potreby a potešte ich pochopením. Prekvapte ich a pripravte im na grile pohostenie, ktoré ich nebude mrzieť. Že vedľa seba nemôžu grilovať vegan a mäsožravec? Samozrejme môžu!

Dokonalé zázemie

Aby sa vaši hostia cítili komfortne a príjemne, zútulnite terasu. Vybavte posedenie hrejivými prikrývkami, chillout zónu doplňte potrebnými pohodlnými ležadlami a všetko vyzdobte závesnými žiarovkami. Záhradné lampióny na sviečky vedia vykúzliť čarovné svetlo a úžasnú atmosféru. Nemusíte bývať moderne ani noblesne, aby ste svojich priateľov očarili. Harmonické zázemie robí divy – kdekoľvek.

Závesné kreslo TAHITI 2

Buďte vzorným hostiteľom

Nie každý vie byť perfektným hostiteľom. Napriek tomu sa snažíme za všetkých okolností vyhovieť našim hosťom. Ak nám to nejde, nevadí. V tom prípade skúste pripraviť napríklad nápoje formou samoobslužného baru. Ukážte hosťom, kde v dome majú prístup, aby si napríklad pitie mohli doplniť sami vo chvíli, kedy sa budete venovať napríklad grilu.

Buďte originálny

Odlíšte gril party od všetkých ostatných. Vymyslite jedinečný program, originálny zábavu alebo špeciálny koncept večierku. Môžete vyskúšať spoločenské hry, zašportovať si na záhrade alebo sa zahrať na someliérov. Aby chvíle, ktoré strávite s najbližšími, boli perfektné.

 

Komentáre k: Pripravte dokonalú gril party

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.