Minimalistický interiér je aktuálnym trendom posledných mesiacov. Je praktický a vždy vyzerá skvele. Minimalizmus umožňuje pomalé usadenie rodinných emócií, zabývanie sa a predovšetkým prirodzené vytváranie spomienok a tiež prispôsobenie interiéru rodine a potrebám členov domácnosti. Kde je však úplne funčkný a žiadaný, je kuchyňa. V minimalistickej kuchyni sa ľahko orientujeme, odpadá neustály upratovanie a organizácia je potom radosťou.

V jednoduchosti je krása

Jednoduchá kuchyňa zaujme na prvý pohľad – pretože práve kuchyňa má byť jednoznačne čistá. Je to v podstate vizitka každej domácnosti. Musí spĺňať hygienické požiadavky a byť praktickým miestom, kde trávime veľa času nielen varením. Jednoduchosť je navyše neskutočne elegantná.

Zbavte sa zbytočností

Minimalizmus hovorí, že nepotrebné veci naozaj nepotrebujete. Je to tak. Koľko vecí v kuchyni teraz nájdete, na ktoré ste viac ako pol roka nesiahli? Pretrieďte stolový riad. Zistíte, že polovica vecí v kuchyni je naozaj úplne zbytočná – a o tom minimalizmus práve je. Žiť bez zbytočností, naplno a iba s nevyhnutnými pomocníkmi. Domácnosť bez zbytočností je svieža a vzdušná, preto sa v nej lepšie žije.

Organizácia

Menej vecí – jednoduchšia organizácia – a hlavne jednoduché upratovanie. Pokiaľ si zvolíte čistú kuchyňu a jednoduchú kuchynskú linku, postačí vám dokúpiť pár chytrých organizátorov a budete mať upratané už navždy. Potrebné veci schováte tak, aby ste ich mali vždy pri ruke a všetko bude mať svoje miesto a poriadok. Chaos zmizne naveky a vy zistíte, že predvianočné upratovanie je zrazu hračka namiesto nočnej mory.

Čisté línie

Minimalistické kuchynské linky sú rozhodne v kurze. Dodávajú kuchyni naozaj jemnú a sviežu atmosféru a tiež príjemnú náladu, ktorá do kuchyne, kde trávime čas s rodinou, patrí. Uvidíte, že bude radosť variť každé jedlo. Ušetríte tiež veľa miesta aj peňazí za zariadenia, ktoré nepotrebujete.

Nebojte sa byť originálny

Časom, kedy bola kuchynská linka striktne daná – spodné skrinky, vrchné skrinky a podobne – dávno odzvonilo. Nebojte sa svoju kuchyňu ozvláštniť. Stačia vám len spodné skrinky? Prečo nie, namiesto tých vrchných vytvorte bylinkovú záhradku alebo pripojte obľúbené obrazy či rodinné fotografie. Kuchyňa by vám mala vyhovovať po všetkých stránkach – aj po tých estetických.

Pripojte jedáleň

Skúste minimalizmom spojiť s kuchyňou tiež jedálenský kút. Priestor, kde s rodinou jete, nemusí byť striktne tak čistý, ako kuchyňa, ale rozhodne stojí za to spojiť tieto dve zóny spoločným menovateľom. Jednoduchá jedáleň tiež umožní užívať si vzdušné čerstvé prostredie zbavené od lapačov prachu. Pozor – minimalizmus si však ľahko zamilujete, je vysoko návykový. Môže sa stať, že nezostane len pri kuchyni.

 

Komentáre k: Čisté línie v kuchyni

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.