Zohrievať sa na terase či balkóne dnes môžete rôznymi spôsobmi. Dokonca aj štýlovo. Ak túžite po teraske ako z obrázka či Instagramu, čítajte dokonca. Dnes vám chceme predstaviť dychberúce ohnisko, ktoré je jednoducho súčasťou stola. Dajte svojej terase úplne nové rozmery vďaka ohnisku.

Ohrievač na terase alebo balkóne vás nielenže zachráni pred chladnými večermi, ale predĺžite si vďaka nemu leto. Posedávať na čerstvom vzduchu tak môžete začať už v skorých jarných mesiacoch a skončiť tesne pred zimou. 

A chcete si celú túto pohodičku užívať naozaj štýlovo a inovatívne? Poďte sa s nami začítať do predstavenia inovatívneho riešenie v podobe ohniska zapusteného do stola. 

Zdroj: elementfire.sk

Predstavte nám najprv svoj projekt Elementi – The Art of Living

Dovolím si tvrdiť, že našou snahou je evolúcia ohňa do najpoužiteľnejšej podoby pre modernú dobu s vyzdvihnutím všetkých pozitív a potlačením všetkých negatív živlu akým oheň bezpochyby je. 

Zdroj: elementfire.sk

Pozitívami myslíme teplo, svetlo a atmosféru, ktoré oheň ľuďom dáva už od nepamäti a z našich ohnísk sa dá zažiť v plnej sile a prirodzenosti. 

Za negatíva ohnísk na terasách domov, ale aj bytov považujeme dym, iskry, sadze, štiepanie dreva, zakladanie či kasenie ohňa,  ktoré u ELEMENTI nezažijete. Použitím tlačidla na piezoelektrickú iskru zapálite plynom poháňaný oheň a už len regulujete veľkosť plameňa. V jednoduchosti je krása.

Zdroj: elementfire.sk

Čo všetko u vás zákazník nájde?

Teplo, svetlo a atmosféru dodávanú na dizajnovej tácke v podobe stolov či samostatne stojacich ohnísk v rôznych tvaroch, povrchoch a farbách. Dôraz kladieme na vyváženú kombináciu estetiky a funkčnosti. 

Zdroj: elementfire.sk

Základ je aby dielo aj dobre vyzeralo, ale hlavne plnilo svoju funkciu dizajnového ohrevu a predĺženia pobytu na terase podľa vlastnej chuti a nie podľa počasia. 

Ide teda o prenosné ohnisko a dizajnové riešenie, alebo je možno aj na ohnisku aj opekať?

Oheň z plynového horáka nie je nijako škodlivý, jedná sa v podstate o podobný princíp ako u plynového grilu. 

Zdroj: elementfire.sk

TIP: Prečítajte si, ako vybrať gril.

Naše stoly sú ale určené na také posedenie skôr pri poháriku a snackoch, užívanie si pohody a pozerania sa do ohňa. 

Zdroj: elementfire.sk

Na poháňanie ohňa sa používa propán alebo propán-bután presne ako do plynového grilu, takže kombinácia týchto dvoch zariadení na terase je ideálna, keď chcete dopriať potešenie nielen brušku, ale aj duši či očiam. Vo svete je ale bežné opekať si na ohni u nás nie príliš známe Marshmallows :-). 

Nájdu u vás zákazníci záhradné ohnisko s grilom?

Zatiaľ nie aj keď musím uznať, že sa s tou myšlienkou pohrávame. Koncept by bol vo voliteľnom príslušenstve, ktoré by sa dalo nad oheň na spôsob ala “paela” panvice. Predsa len každé grilovanie znamená prskanie oleja či masti do okolia. To je odbočenie od konceptu ELEMENTI, kedy si majú ľudia len užívať a vychutnávať príjemné chvíle. 

Zdroj: elementfire.sk

V čom sa vaše ohniská odlišujú od klasických plynových ohrievačov na terasu? A prečo by mal zákazník uprednostniť práve ohnisko?

Toto sme si najlepšie uvedomili v praxi, kedy máme viac a viac zákazníkov, ktorí po kúpe nášho stola či ohniska zistia, aký je rozdiel, keď je zdroj sálavého tepla priamo oproti nim. Človek totiž sedí priamo oproti ohňu, ktorý mu hreje prirodzene na tvár a trup na rozdiel prípadov kedy vám terasový ohrievač, infražiarič či plynový “hríbik” hreje na hlavu zhora alebo zboku. 

Zdroj: elementfire.sk

 A toto všetko je len polovica úspechu, ktorá sa ešte ako tak dá porovnať. Tá unikátnosť navyše je pohľad do mihotajúcich sa plameňov. Toto je v nás hlboko zakódované a len pre málokoho to nie je niečo magické a upokojujúce. 

Medzi ohniskami sú populárne najmä: kovové ohniská, ohniská z tehál, liatinové ohniská, murované ohniská, ohniská z disku. Mohli by ste čitateľom vysvetliť, ktoré riešenie je podľa vás najlepšie a prečo? Aké sú ich plusy/mínusy?

Dovolil by som si všetky plusy zhrnúť do jedného materiálu, ktorý je použitý na naše stoly a ohniská. 

Zdroj: elementfire.sk

Jedná sa o betón vystužený skleným vláknom (GRC – Glass Reinforced Concrete). Táto sofistikovaná zmes totiž dáva stolu vlastnosti ako:

  • vysoká tuhosť,
  • odolnosť,
  • UV stálosť,
  • možnosť rozmanitných tvarov a povrchových úprav,
  • odolnosť poveternostným vplyvom ako je mráz či dážď, vysoké či nízke teploty

Materiál to všetko zvláda pri relatívne nízkej váhe. Všetky naše stoly dokážu preniesť 2 ľudia, ale verte mi, že vietor ich neodfúkne…

Podeľte sa s nami o jeden TOP/ váš obľúbený produkt…

Toto je asi najťažšia otázka. Akoby si mal otec vybrať obľúbené zo svojich detí. Mám viac favoritov a záleží veľa od štýlu terasy či priestoru kam by mal byť stôl umiestnený. Spomenul by som ale asi Manhattan, ktorý je taký malý a pritom veľký stôl, svetový bestseller. Tvorí ho štvorcová stolová plocha s dĺžkou strany do jedného metra a dokáže obslúžiť aj naozaj veľké sedenie či už ohňom, alebo stolovou plochou. 

Ohnisko Manhattan – Zdroj: elementfire.sk

Potom mi napadol napríklad stôl Manchester, ktorý je dokonalým odliatkom reálneho dreveného pňa. Vďaka precíznej ručnej úprave a zmyslu pre detail človek len ťažko spozná, že sa nejedná o skutočné drevo. 

Ohnisko Manchester – Zdroj: elementfire.sk

Zo stojatých ohnísk by som vybral asi Lava Tube, ktorý svojimi malými rozmermi a možnosťou krytia fľaše vovnútri zo seba robí neuveriteľne variabilný a premiestniteľný zdroj tepla a atmosféry. 

Ohnisko Lava Tube – Zdroj: elementfire.sk

Môže si zákazník nechať navrhnúť aj ohnisko na mieru?

Pracujeme na tom už dlhšie, ale aktuálne ešte nie. Tým že sa jedná o plynové zariadenie, tak schválenie a certifikácia pre EÚ je zdĺhavý a náročný proces. Snažíme sa mať ale v ponuke tak rôznorodé riešenia, že by si väčšina ľudí mohla nájsť svoju ideálnu voľbu.