Aké v praxi overené riešenie v boji proti krtkom a podobným hlodavcom skutočne zaberá? Prezradíme vám, akým spôsobom možno zakročiť proti v zemi žijúcim škodcom jednoducho, rýchlo a účinne.

Záhrada bez krtkov a ďalších škodcov

Pokiaľ sa do vašej záhrady nasťahuje krtko, jeho príchod veľmi ľahko odhalíte vďaka charakteristickým krtincom. Tie by možno niektorým záhradkárom až tak neprekážali, väčším problémom však môže byť krtkova záľuba v obhrýzaní koreňov a ďalších častí rastlín a plodín, ktoré pestujeme v našich záhradách.

Náš tip: Ako sa zbaviť v škodcov v záhrade?

Ak sa rozhodnete s týmto neželaným votrelcom vysporiadať, vašou jedinou možnosťou nie sú len nehumánne jedy a komplikované pasce.

Praktickejšiu alternatívu vám ponúka elektronický odpudzovač krtkov Deramax Cvrček, ktorý je zároveň účinný aj voči iným hryzcom, akými sú hraboše, myši, potkany alebo piskory.

Určite oceníte, že popri v pôde žijúcich hlodavcov vám toto zariadenie môže byť tiež nápomocné pri odpudzovaní hadov a krtonôžok.

Na akom princípe odpudzovač funguje?

Ide o produkt z kategórie elektronických zvukových a vibračných odpudzovačov, ktoré sú zdrojom zvuku a vibrácií s nízkou frekvenciou. Uvedený plašič krtkov je umiestnený v pôde, ktorou sa šíria vibrácie prekážajúce krtkom a ďalším hlodavcom do tej miery, že sa rozhodnú z dosahu plašiča odsťahovať.

Na druhej strane však vôbec nevadia tak ľuďom, ako ani domácim a hospodárskym zvieratám.

Prístroj funguje na báze alkalických batérií, konkrétne štvorice veľkých monočlánkov, ktoré sa dajú zakúpiť spolu so samotným odpudzovačom a vydržať by vám pri priemernej spotrebe mali približne jeden rok.

Ako vidíte, používanie plašiča, respektíve odpudzovača krtkov nie je vôbec zložité. Nemusíte sa teda dlho zamýšľať nad tým, ako sa zbaviť krtka a pokiaľ by ste predsa len s prístrojom neboli spokojní, môžete ho vrátiť v rámci 90 – dňovej lehoty určenej na vyskúšanie produktu vo vašej záhrade.

Nemožno nespomenúť, že plašič sa vyrába v Českej republike, jeho efekt má dosah až do 1000 metrov štvorcových a využiť pri ňom možno záruku až na obdobie piatich rokov. Len tak ľahko sa však nepoškodí, keďže dvojitý kryt zariadenia pôsobí ako vodotesná ochrana a vynikajúco ho ochráni pred vlhkosťou.