Inšpirácie na zariadenie domácnosti čerpáme z rôznych zdrojov. Niekomu vnukne myšlienku obľúbený film alebo pieseň, iní radi lovia nápady medzi celebritami alebo v časopisoch o interiérovom dizajne.

K hľadaniu toho správneho štýlu vám môže pomôcť aj cestovanie. Každý kút sveta sa vyznačuje svojim osobitým tepom, materiálom a farbami. Vybrali sme pre vás pár zaujímavých krajín, od ktorých môžete čo-to „odkukať“. Čo ponúkajú tie najzaujímavejšie svetové miesta?  

Japonsko

Štýl bývania: moderný

Dominantná farba: biela

Vhodný materiál: drevo a plast

Japonský štýl sa vyznačuje minimalizmom a priestranne zariadenými izbami. Základom sú posuvné steny, nízky nábytok a praktické kúsky. Všetko kúsok nábytku má svoj účel a svoje miesto a zároveň nevyvoláva pocit preplnenosti.

Obľúbená farba je biela, ktorá zdobí stolíky, pohovky, postele, ale aj doplnky. S doplnkami to však nepreháňajte, Japonci veria, že v domove by sa malo nachádzať iba to, čo má pre vás aktuálnu hodnotu. Vhodný materiál je drevo, plast alebo kov.

Anglicko

Štýl bývania: rustikálny

Dominantná farba: tmavohnedá

Vhodný materiál: drevo a koža

Honosný anglický štýl vás okamžite zaujme eleganciou a nádychom luxusu. Vyznačuje s masívnym tmavým nábytkom doplneným kožou, vlnou a leštenou mosadzou. 

Doplnky sú takisto z prírodného materiálu – niekedy majú k prírode naozaj iba na skok. Domov môžete oživiť napríklad huňatými kožušinovými kobercami alebo obrazmi s loveckou tematikou.

Francúzsko

Štýl bývania: klasický

Dominantná farba: béžová a šedá

Vhodný materiál: drevo

Medové týždne v Paríži? 

Teraz ich môžete zažívať každý deň. Dodajte vášmu domovu ľahkosť, eleganciu a romantiku vďaka francúzskemu štýlu. 

Stavte na vysoké stropy, lietačky miesto klasických dverí a klasické bytové zariadenie v svetlejších odtieňoch hnedej a šedej. 

Pridajte dizajnové lampy, pohodlné vankúše, mäkké deky a voňavé kvetiny a budete sa cítiť ako priamo pod Eiffelovkou.

Mexiko

Štýl bývania: provence

Dominantná farba: červená, modrá a žltá

Vhodný materiál: drevo a textília

Mexiko hrá snáď všetkými farbami. Spojenie ružovej, červenej, modrej, žltej a výraznej tyrkysovej je doplnené keramickými, hlinenými alebo sklenými prvkami. V kombinácii s tmavohnedým masívnym nábytkom vytvára dokonalú súhru farieb, ktorú si okamžite zamilujete.

Mexický štýl vás doslova vyzýva k radosti zo života a hľadaniu osobného šťastia. Ku kontrastným pohovkám a dreveným stolom pripojte farebné kvetináče, pletené koše a obrovské vzorové deky, do ktorých sa v prípade zimy pohodlne zakutráte.

Komentáre k: Domov inšpirovaný cestovaním

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.