Zvoní budík a ešte po pamäti sa presúvate do kúpeľne, kde už postáva staršia dcéra. Poslepiačky hľadáte čistiaci krém a vatové tampóny. Nasleduje trojfázové očistenie pleti a nanášanie jemného líčenia. Všetko vykonávate na jednej nohe, lebo v malej kúpeľni niet sa kam hnúť. Manžel sa chce holiť a zabral si pre seba umývadlo aj so zrkadlom. Vám tak zostáva malé zrkadlo a snažíte sa si maskarou nevypíchúť oko.

Väčšina žien sa s líčidlami aj kozmetikou presunula do kúpeľní. Prípadne majú niektoré fľaštičky a líčidlá odložená na nočnom stolíku v spálni. V najlepšom prípade si niektoré z nás vydupali komody so zrkadlom na stene v rohu jednej izby. Toaletný stolík s množstvom zásuviek už len tak v domácnostiach nenájdeme. Pritom sa jedná o praktický a užitočný kus nábytku, ktorý k žene skrátka patrí ako pokrievka na hrniec.

Biely toaletný stolík, zdroj

Praktické mini

Toaletný stolík okrem zrkadla a odkladného priestoru na doske obsahuje aj celý rad zásuviek. Tie môžete využiť pre kozmetiku, ale praktickejšie je mať fľaštičky a najčastejšie používané líčidlá priamo na doske stola. Drobné úložné priestory potom využite na uskladnenie šperkov, hodiniek alebo osobných dokladov (rodné listy, očkovacie preukazy). Prázdna doska ide využiť aj pre neodkladnú prácu.

Stolíky nezaberú príliš miesta, je len na vás, aký typ zvolíte. Na trhu existujú veľké komody so vstavanými zrkadlami aj mini stolíky na štyroch nohách bez zrkadla. V druhom prípade si môžete dokúpiť vlastné zrkadlo podľa potrieb a primontovať ho priamo na stenu. Chybu neurobíte ani s kozmetickým zväčšovacím zrkadlom, ktoré môžete so sebou prenášať po celom byte.

Kam umiestniť toaletný stolík

Najvhodnejším miestom je vaša spálňa. Predsa len asi netúžite, aby vaša návšteva mala prehľad o všetkom, čo si nanášate na tvár a dekolt. Ale ak disponujete malou spálňou a nemáte pracovňu, budete sa musieť uspokojiť so stolíkom v obývacej izbe. V tomto prípade vám odporúčame ten s väčším množstvo zásuviek, nech si môžete všetko pekne schovať. Alebo siahnite po paraváne a odcloňte váš dámsky kútik od zvyšku miestnosti.

Ideálnym umiestnením toaletky v miestnosti je miesto pri okne. Máte tým zaručený dostatočný prísun prirodzeného slnečného sveta. Ihneď vidíte, ako váš make-up vyzerá na dennom svetle. V opačnom prípade myslite zavčas na osvetlenie lampičkou alebo žiarivkou nad zrkadlom.

Toaletný stolík Marie Thérése
Toaletný stolík Elizabeth Charlotte

Stolík by mal ladiť

Podobne ako každý ďalší kus nábytku vo vašej domácnosti, aj toaletný stolík by mal byť zladený so zvyškom interiéru. Vyznávate severský štýl bývania, alebo naopak uprednostňujete extravaganciu umeleckého smeru pop-artu? Žiadny problém, dnešný trh s nábytkom je široký, vyberie si naozaj každý.

V severskom štýle uprednostníte jednoduché línie bez zdobného vyrezávania, čo je rozdiel oproti stolíku vo vintage štýle. Farby sa ponesú v duchu svetlo šedej a bielej. Naopak pop-art je hravý a rozhodne sa nebráňte pastelovým farbám alebo komiksovým motívom.

Predpokladáme, že sa neplánujete opäť líčiť v zhone na jednej nohe. Preto by neodmysliteľnou súčasťou každej toaletky mala byť aj stolička. Výška taburetky, koženej či čalúnenej stoličky by mala zodpovedať výške dosky stolíka. Nech sa vám make-up dobre nanáša.

Komentáre k: Toaletný stolík k bývaniu stále patrí

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.