Domov každého z nás sa skladá z mnohých dôležitých prvkov. Je takmer nemožné fungovať bez postele, vane, či kuchynskej linky. Pripomeňme si však ešte jednu podstatnú časť bytového zariadenia, na ktorú sa častokrát zabúda. Je to priestranné, vkusné a hravo do toho uložíte všetky bundy a topánky, čo je to? Predsa predsieňový nábytok!

Predsieň je jednou z najdôležitejších miestností v dome alebo v byte. Je akousi vstupnou bránou do nášho príbytku a hostia si na základe nej okamžite vytvoria dojem o celej atmosfére bytu. Je teda jasné, že estetická funkcia je na prvom mieste. To však nie je všetko, bez nábytku do predsiene by sa všetky topánky, bundy, čiapky a kabáty zmenili na kopu neorganizovaného chaosu.

Predsieňový nábytok teda čaká neľahká úloha – musí byť trendy a zároveň extrémne praktický. Avšak, pokiaľ si vyberiete správne, predsieň sa stane vašou obľúbenou časťou domu. Pred kúpou zariadenia musíte myslieť na veľkosť miestnosti a aj na to, čo plánujete do predsiene uložiť. Nemenej dôležitý je výber vhodného štýlu, farby a materiálu, ktorý podčiarkne krásu a útulnosť vášho domova.

Nábytok do predsiene si môžete zaobstarať samostatne, no omnoho praktickejšie je siahnuť po jednej z predsieňových zostáv. Nemusíte si tak lámať hlavu nad ladením jednotlivých kusov nábytku.

Čo by mala obsahovať predsieňová zostava?

Vešiak na bundy

Vaše bundy by určite najradšej ležali pohodené na pohovke alebo posteli. Vy im v tom musíte brániť zubami-nechtami, a to za pomoci vešiakov. Vešiaky sú väčšinou situované do stredu zostavy a vytvárajú mostík medzi skriňou a zrkadlom. Ich výhodou je, že na ne hravo zavesíte viacero búnd, ktoré nosíte najčastejšie.

Bighome - MONTREAL Nástenný vešiak 10x50 cm, palisander
Bighome – MONTREAL Nástenný vešiak 10×50 cm, palisander

Vysoká skriňa

Skriňa stavaná do výšky je neoddeliteľnou súčasťou každého nábytku do predsiene. Schováte do nej všetko, čo nepotrebujete mať práve na očiach – sezónne bundy, krabice od topánok alebo veľké klobúky. Okrem toho má väčšiu nosnosť ako vešiaky, preto unesie aj ťažké zimné kabáty.

Botník

Domov svojim teniskám, lodičkám, sandálkam a čižmám zabezpečíte v štýlovom botníku. Vybrať si môžete botník s uzatvárateľnými dvierkami, vďaka ktorým nebude na topánky sadať prach. Pokiaľ nie ste fanúšik uzatvárateľných skriniek, zvoľte klasické poličkové botníky, do ktorých úhľadne naukladáte všetky vaše topánky.

Lavica s 10 priečinkami na topánky vo farbe dubového dreva
Lavica s 10 priečinkami na topánky vo farbe dubového dreva

Zrkadlo

Bodku za nábytkom do predsiene dáva zrkadlo. Najdôležitejšia je samozrejme funkčnosť – posledným pohľadom do predsieňového zrkadla sa uistíte, že vyzeráte naozaj božsky a môžete smelo vyraziť do mesta.

Zrkadlo vám môže poslúžiť aj na zväčšenie malých priestorov, pokiaľ bude správne umiestnené, dokáže opticky rozšíriť miestnosť.

Komentáre k: Ako by mal vyzerať váš vysnívaný nábytok do predsiene?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.