Keď sa povie kameň do kúpeľne, mnohí ľudia si pravdepodobne v prvom momente predstavia tradičné dlažby a obklady. Dá sa povedať, že tie sú neodmysliteľnou súčasťou väčšiny kúpeľní. Vedeli ste však, že využiť a zakomponovať kameň do kúpeľne je možné aj ďalšími spôsobmi? Možno sa inšpirujete niektorými z našich nasledujúcich tipov.

Kameň do kúpeľne ako skvelá voľba

Kameň je vo všeobecnosti vysoko odolný materiál vyznačujúci sa dlhou živnosťou. Vzhľadom na to, že má takéto výborné mechanické vlastnosti, sa v súčasnosti s obľubou zakomponováva aj do často využívaných a frekventovaných priestorov. Okrem toho, ide o prírodný materiál, čiže priamy kontakt s ním je v porovnaní s „umelými“ materiálmi na nezaplatenie. Aj z týchto dôvodov je kameň do kúpeľne jednoducho skvelá voľba.

Toto je niekoľko spôsobov, ako využiť a zakomponovať kameň do kúpeľne. Mimochodom, dajú sa spolu náramne vkusne kombinovať!

Zdroj: magmakam.sk

Kamenné umývadlá

Áno, máme na mysli také kamenné umývadlá, ktoré môžete pomerne často vídať v komerčných priestoroch, resp. na toaletách mnohých reštaurácií a podnikov. V súvislosti s tým je však nutné podotknúť, že obdobné umývadla rovnako dobre vyniknú aj v domácich priestoroch, teda v kúpeľniach.

Vedeli ste, že väčšina kamenných umývadiel predstavuje jedinečný originál, čo platí ako pre ich rozmery, tak pre tvar aj farebné prevedenie? Kúpou kamenného umývadla tak nezískate len nezameniteľný prírodný produkt, ale zároveň aj unikátny kúsok.

Kamenné kúpeľňové sady

Zatiaľ čo kamenné umývadlo dokáže predstavovať dominantný prvok kúpeľne, vhodne zvolené kúpeľňové doplnky z kameňa ju môžu doslova a do písmena vyšperkovať.

Zdroj:magmakam.sk

Stačí sa len pozrieť na nižšie priloženú sadu, ktorá pozostáva z dávkovača na tekuté mydlo, mydelničky, pohára, nádoby na tampóny a nádoby na WC kefu. Vidíte? Tak, ako sme avizovali, takúto kúpeľňovú sadu je možné perfektne nakombinovať napríklad aj s vyššie uvedeným kamenným umývadlom.

Kamenný kôš na odpadky

Aj na prvý pohľad obyčajný doplnok, akým je kôš na odpadky, môže dokonalým spôsobom pretvoriť charakter kúpeľne.

Zdroj: magmakam.sk

Ruku na srdce, vizuálny aj kvalitatívny rozdiel medzi plastovým a kamenným odpadkovým košom je skutočne priepastný. Navyše, kôš z kameňa predstavuje výborne vyzerajúci dizajnový kúsok, ktorý nemusíte schovávať v kúpeľňovej skrinke ako jeho neoriginálnu plastovú alternatívu.

Tip na záver: Kamenná mozaika

V samom úvode nášho inšpiratívneho článku sme spomenuli kúpeľňové obklady a dlažby. Práve na obklady nadviažeme naším záverečným tipom, ktorým je kamenná mozaika. Vo vašej kúpeľni ju môžete použiť mnohými spôsobmi.

Zdroj: magmakam.sk

Dokážete ňou obložiť nielen drobné kúsky stien, ale rovno aj celé steny – napríklad v sprchovom kúte. A nie je náhodou, že sme vybrali bielu mozaika. Tá totižto spĺňa všetky predpoklady na to, aby vytvorila skvelú kombináciu v podobe príjemného kontrastu s hnedými kamennými kúskami, ktoré ste mohli vidieť na predošlých obrázkoch.