Automatická práčka sa nachádza skoro v každej domácnosti, ale sušička je vo výbere elektrospotrebičov stále pomerne raritou. Zistite, kedy sa vám oplatí premýšľať nad jej obstaraním  a aké výhody prináša.

Pranie a sušenie bielizne patria k aktivitám, ktoré treba robiť pravidelne a zaberajú nemalé množstvo času. Obzvlášť sušenie dokáže byť otravné, ak bojujete s nedostatkom miesta, väčším množstvom oblečenia alebo škaredým počasím. Efektívne riešenie prináša sušička bielizne.

Náš tip: Viete, ako čistiť práčku?

Ako sušičky vlastne fungujú?

Sušička vsádza na technológiu vysúšania horúcim vzduchom a následnom schladení. Horúci vzduch z bielizne odstráni vlhkosť a chladný garantuje, že sa látka zbytočne nepokrčí. Bielizeň budete mať absolútne suchú už počas hodiny. Väčšina moderných modelov si dokáže upraviť dĺžku sušenia podľa vlhkosti bielizne. Nad obstaraním sa oplatí premýšľať predovšetkým vďaka nižšie spomínaným výhodám.

Keď nie je miesto na sušiak

V lete je sušenie bielizne jednoduché a pre majiteľov veľkých balkónov či záhrad to platí dvojnásobne. Ak ste si však niekedy vyskúšali usušiť „niekoľko várok“ v menšom byte uprostred zimy, veľmi dobre viete, že to zaberá veľa miesta a času. Bielizeň je vlhká aj niekoľko dní, než dokonale uschne. V byte sa navyše môžu ľahšie tvoriť plesne. Sušička je síce pomerne rozmerný elektrospotrebič (rovnako ako práčka), ale bielizeň z nej je suchá a vy ju máte možnosť rovno zložiť do skrine.

Starostlivosť o jemnú bielizeň

Dávno už neplatí, že sušička ničí bielizeň. Naopak, dokáže sa postarať o zachovanie jej vzhľadu. Pri sušení na slnku majú farby oblečenia tendenciu blednúť. V prípade sušičky tomu tak nie je. Navyše dokáže odstrániť zvieracie chlpy, vlasy a žmolky. Tie odvedie do špeciálneho filtra. Do sušičky môžete dávať ako jemnú spodnú bielizeň, tak veľké deky a svetre.

Koniec žehlenia?

Predstava, že nebudete musieť zapínať po praní žehličku, je určite veľmi príjemná. Po zaobstaraní kvalitnej sušičky a zvolenia adekvátneho programu sa môže stať skutočnosťou. Bielizeň sa v bubne netočí, ale prevaľuje. Vďaka tomu sa nekrčí a pri vybratí zo sušičky je látka nadýchaná. Niektoré typy dokonca ponúkajú program pre osvieženie bielizne. To sa hodí za situácie, keď zo skrine vyberiete dlhšie zložené oblečenie.

Dokonca aj pre alergikov

Pri sušení niekde na záhrade či pri otvorenom okne sa môžu do čerstvo vypraného prádla zachytávať rôzne nečistoty. To u sušičky neplatí, pretože počas sušenia nemajú alergény a pele žiadnu šancu. Obstaranie sušičky tak možno odporučiť aj ľuďom, ktorí majú alergie a citlivú pokožku.

Sušička bielizne Bosch WTW85550BY biela

Nepresvedčili vás vyššie spomínané výhody? Sušička dokáže byť cez všetky možné mýty veľmi úsporná a cenovo dostupná. Stačí sa porozhliadnuť a uvidíte, že cesta k jednoduchému sušeniu bielizne je kratšia, než sa na prvý pohľad zdá.

Komentáre k: Kedy sa vám oplatí zaobstarať sušičku na bielizeň?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.