Poznáte ten pocit, keď sa vraciate z dovolenky, kde ste si vychutnávali wellness, a mierite domov, kam sa vám vôbec nechce? Prečo nepremeniť svoje sny na skutočnosť a nevytvoriť si v domácom prostredí dokonalé zázemie? Domáce spa sú stále in, môžete ich mať aj vy. A váš domov vás bude baviť každý deň.

Chillout zóna

Základom všetkého je mať svoju odpočinkovú a relaxačnú zónu, ktorá vám dokonale pripomenie, ako skvele sa chcete cítiť – nielen na dovolenke, ale aj doma! Pokojne sa inšpirujte svojim obľúbeným prímorským rezortom.

Lehátka, vankúšiky, dokonalé osvetlenie, lucerny. To všetko sú prvky, ktoré vašej oáze kľudu dodajú tú správnu atmosféru. Ak chcete získať dokonalé posedenie, urobte si rovno poriadnu posteľ – napríklad z paliet a matraca. Vzniknutú plochu pokryte vankúšmi rôznych vzorov. Ak je to možné, umiestnite kľudovú zónu pod zastrešenú pergolu. Jej striešku vyzdobte žiarovkami. Ak chcete mať pri ruke tradičný stojanček či stolík na nápoje, pridajte niekoľko klátov. Stavíme sa, že ani vašim hosťom sa nebude chcieť odísť!

Vodné prvky

Voda k dovolenke patrí. Patrí tiež k wellness, a nemala by preto chýbať ani na vašej záhrade. Bazén už máte? A čo takto vírivku? Horúca voda pôsobí na všetky naše zmysly a navyše umožňuje relax po celý rok – keď sa v zime vraciate z lyží, žiadny problém, doprajte si kúpeľ pod hviezdami. Či už bazén alebo vírivá vaňa – oboje by malo ľahko zapadnúť do existujúcej architektonickej štruktúry exteriéru.

Nájdite ideálne miesto, kde si budete môcť vychutnávať čarovné účinky vody. Ak si s tým sami neviete rady, môžete si nechať kompletné zázemie navrhnúť odborníkmi. Nezabudnite ani nevyhnutné terénne úpravy. K rustikálnemu bývaniu sa hodia drevené obklady, prírodný kameň alebo nášľapné odrezky kmeňa stromu, k modernému sídlu môžete experimentovať s kamenným kobercom, sklenenými dlaždicami či betónom.

Nafukovacia vírivka MSpa ALPINE M-009LS LITE

Hrejivé teplo

Milujete saunovanie? Investujte do svojho sna a kúpte si saunu. Pretože je saunovanie populárne, má trh čo ponúknuť a nemusíte investovať zrovna imanie, aby ste si blahodárne účinky pobytu pri vyšších teplotách mohli užiť, kedykoľvek vás napadne.

Osobná sauna pomáha odstraňovať toxíny z organizmu, udržuje pleť čistú a posilňuje imunitu. Saunu možno postaviť na mieru alebo si vybrať prefabrikovanú kabínu. Niektoré sú vyhrievané pecou, ​​iné elektricky – aj podľa toho môžete vyberať jej umiestnenie. Nablízku by mal byť tiež ochladzovací prvok – záhradná sprcha alebo napríklad vedro so studenou vodou. Zdravé sú aj infrakabíny, ktoré sú vhodné aj pre tých, ktorí neznesú vysoké teploty fínskej sauny, ale radi by využívali pozitívne účinky tepla.

Kuchyňa pri ruke

Vonkajšie kuchyne fungujú od pradávna – veď už kedysi sedeli ľudia spoločne vonku a nad ohňom pripravovali ulovenú zver. Ťažko si však mohli predstaviť dnešné vybavenie, ktoré môže zahŕňať chladničku, chladničku na víno alebo skrinky, kam schováte všetko, čo potrebujete. Pripravte si koktaily alebo vynikajúce pokrmy hneď vonku. Fantázii sa medze nekladú, záleží len na vás, čo všetko bude vaša kuchyňa v exteriéri obsahovať. Bar? Gril? Drez? Proste si vytvorte taký exteriér, že si doma budete pripadať vskutku ako na dovolenke. A odpočívať bude hračka!

 

Komentáre k: Premeňte záhradu v prázdninové útočisko

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.