Mnoho domácností bojuje vo svojich bytoch s malým priestorom. Otázka nedostatku úložných priestorov je potom téma číslo jedna, pritom sa mnohokrát zabúda na úplne nevyužitý priestor pod posteľou. Ak je navyše vaša posteľ klasické dvojlôžko, ponúka sa na uskladnenie lôžkovín či sezónnych vecí pomerne veľký priestor, ktorý by daný problém mohol aspoň z časti vyriešiť.

Úložný priestor ako súčasť postele

Na trhu dnes zoženiete celý rad postelí s úložným priestorom, a to jednolôžka i dvojlôžka. Ak ešte len plánujete kúpu novej postele, potom určite berte do úvahy aj toto praktické riešenie. Úložné priestory postele môžu byť v podobe:

  • výsuvného šuplíka s vrchným krytím alebo bez, a to v rôznych dĺžkach, ktoré sa pohybujú väčšinou od 90 do 200 cm. Standartné rozmery sú pritom 100, 150 a 200 cm. Na výber potom máte buď čelný alebo bočný výsuv.
  • výklopného lamelového roštu, ktorý je typický najmä pre tzv. váľandy. Zdvihnutím jedného alebo druhého lôžka, v prípade manželskej postele, získate dostatočný priestor na uskladnenie všetkého potrebného, čo nechcete mať bežne na očiach. Výklopný lamelový rošt tak tu slúži ako pevný úložný box.

Úložný priestor pod posteľou ako dodatočné riešenie

Aj v prípade, že si zakúpite posteľ bez integrovaného úložného priestoru, nemusíte na ukladanie lôžkovín pod posteľ úplne rezignovať. K dostaniu je dnes celý rad variabilných riešení, z ktorých si určite vyberie každý, aj ten najnáročnejší zákazník. Pri výbere postele rada výrobcov ponúka úpravu postele, kedy máte na výber hneď niekoľko možných variantov:

  • úložný priestor pod posteľou môže byť tvorený výplňou medzi nohami postele, a to ako v nožnom, tak aj v hlavovom čele. Toto riešenie ponúka maximálne využitie úložného priestoru.
  • ďalší variantom je potom čiastočná výplň pod bočnicami, kedy môže byť úložný priestor na jednej alebo na druhej strane lôžka. Dno je potom v oboch prípadoch voliteľné.

Ak už posteľ doma máte a rozhodli ste sa pre úložný priestor pod posteľou až dodatočne, môžete si zakúpiť najrôznejšie krabice alebo boxy, ktoré pod posteľ jednoducho zasuniete. Za pomerne nízku sumu tak získate praktický doplnok do spálne, ktorý môže slúžiť nielen pre uloženie lôžkovín a náhradných perín. Úložné boxy voľte radšej s vekom, zamedzíte tak nadmernému prášeniu na uskladnené textílie či veci.

Komentáre k: Ako využiť priestor pod posteľou?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.