Ten pocit, keď po osviežujúcej sprche vyleziete a ešte bosou nohou sa postavíte na studené kachličky, by ste si určite radi odpustili. To nehovoríme o situácii, kedy došliapneme a vaše telo pokračuje strmhlav pádom k zemi. S klzkou podlahou neradno si zahrávať. Snažiť sa môžete akokoľvek, ale vždy pár kvapiek na zem spadne.

Pokiaľ chcete zabrániť nepríjemným pocitom až pádom, kúpte si kúpeľňovú predložku. Postavíte sa na teplé, na dotyk jemné a hlavne predídete pádom. Navyše dnes kúpite set 2 v 1 spolu s predložkou na záchod. Zútulníte a doladíte tak interiér kúpeľne i toalety. Na čo teda myslieť pri ich výbere? Predovšetkým na materiál, z ktorého je predložka zhotovená. Od toho sa odvíja aj jej následná údržba. Rozmyslieť by ste si mali aj rozmery a prípadný tvar, aby vám sedela do priestorov kúpeľne.

Od tkaných po syntetické predložky

Na trhu s kúpeľňovými doplnkami nájdete celý rad materiálov odlišných vlastností. Vyberať tak môžete froté predložky, tkané, papierové alebo najobľúbenejšie – bavlnené. V čom sa líšia ich vlastnosti?

Bavlnené (froté) predložky

Vynikajú výbornou savosťou, čo je do nevetraných vlhkých kúpeľní ideálna voľba. Taktiež sú vďaka svojmu vláknu príjemné na dotyk a zahrejú. Vyberte si výšku vlákna, ktorá je vám najpríjemnejšia (čím dlhšia, tým hebkejšie). Navyše ich môžete opakovane prať. Potom už ich len vyvesíte a necháte uschnúť. Nedávajte ich ale na priame slniečko.

Kúpeľňová predložka STEP

Predložky z polyakrylových vlákien

Hľadáte pružnú ale stále jemnú variantu podložky do kúpeľne? Potom siahnite po tých, ktoré sú vyrobené z polyakrylových vlákien. Ak siahnete po polyakrylovej mikropriadzi , potom ste si vybrali jeden z vôbec najluxusnejších materiálov. Tento typ predložky je extrémne jemný, hebký a čo viac, na pohľad vyzerá ako samotný hodváb. Hodí sa tak pre slávnostnejšie chvíle vo vašej kúpeľni. Čo napríklad romantický večer pri sviečkach?

Prírodné vlákna

Nefandíte umelým vláknam a váš byt je ladený skôr do prírodných motívov, kde prevláda drevo, kameň a prírodné dekorácie? Prečo v tomto duchu nevstúpiť aj do kúpeľne, stačí si zaobstarať predložku napríklad zo sisalu alebo bambusu. Existuje dokonca aj drevená verzia podložiek, napríklad z teakového alebo cédrového dreva. Ovšem musíte počítať, že tu do mäkkého nešliapnete. Tento typ podložiek sa vyznačuje svojou tvrdosťou.

Bambusová predložka je tiež ideálna v prípade, že je niekto vo vašej domácnosti alergik. Bambus vytvára prirodzene antibakteriálne prostredie, čo oceníte práve vo vlhkej kúpeľni. Tu o zárodky plesní a baktérií nebýva núdza. Podložky z bambusu majú tiež masážny účinok vďaka svojmu tvaru zaoblenia. Skúste sa prejsť po predložke so zavretými očami. Na druhú stranu, musíte klásť väčšiu pozornosť údržbe. Ak je podložka mokrá, nechajte ju preschnúť vo zvislej polohe. Nemali by ste zabúdať ani na občasný postrek predložky upratovacím prostriedkom. Do práčky ju nedávajte.

Papierové predložky

Ich životnosť nie je síce závratná, preto sa tiež kupujú na metráž, ale majú nespornú výhodu – obstarávacie náklady sú oproti predchádzajúcim minimálne. Ich nižšiu kvalitu si môžete vynahradiť širšou škálou farieb i motívov, ktoré sú na trhu k zohnaniu.

 

Komentáre k: Kúpeľňová predložka: Postavte sa po kúpeli do mäkkého

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.