Zariaďovanie dievčenskej izby je pre rodičov väčšinou nemalou výzvou. Keď sa však zadarí, môže byť výsledok naozaj skvelý. Inšpirujte sa niekoľkými aktuálnymi tipmi, ktoré urobia z bežnej izby pre malú slečnu hotové kráľovstvo.

Nakúpiť roztomilý nábytok, zohnať niečo trblietavého, pridať nejaké tie prikrývky s obrázkami princezien, k tomu posteľ s poníkmi a je hotovo. Podobným postupom sa bohužiaľ riadi pri zariaďovaní dievčenskej izby mnoho ľudí a je to veľká škoda. Výsledok väčšinou pôsobí dosť preplácane a nesúrodo. Ak chcete v rámci vášho bývania vybudovať naozaj dokonalý pokoj pre dievča, bude to o niečo zložitejšie.

Pozor na ružovú

Vyhnúť sa ružovej v dievčenskom izbe? Áno, aj to je možné! Dokonca je to v rámci aktuálnych trendov žiadané, hoci na túto farbu nemusíte úplne zanevrieť. Iba by nemala byť dominantná, pretože čoho je veľa, toho je príliš. Vyskúšajte do dievčenskej izby dostať viac odtieňov a jemných farieb. Začať môžete pri bielej, fialkovej a mintovej. Veľmi dobre vyzerajú aj zlaté a strieborné detaily. Vo výraznejších farbách môžu byť vyvedené určité dekorácie. Ružová skutočne nie je jedinou farbou, ktorá patrí do dievčenskej izby. Okrem jednofarebných plôch by sa v izbe mali objavovať aj rôzne vzory. Dobre vyzerajú nielen srdiečka ale aj kvetinové motívy.

Nábytok s prekvapením

Princeznovský nábytok s trblietkami a ďalším zdobením môže dobre vyzerať na fotografiách, ale v praxi sa čoskoro opozerá. Deti rastú rýchlo, a preto je nutné myslieť dopredu. Pri výbere nábytku preferujte eleganciu bez zbytočností. Biele lamino nemusí byť strohé, keď do jeho blízkosti umiestnite jeden kus nábytku v čisto dievčenskom dizajne. Môže ísť napríklad o kozmetický stolček, alebo kresliaci stolček. Tento dominantný nábytok môže mať dokonca aj odlišnú farbu. Vzniknutý kontrast predstavuje podarené oživenie.

Steny vyžadujú kreativitu

Pohľad na steny v dievčenskej izbe by nemal nudiť. Dobrou voľbou sú rôzne dizajnové a 3D plastické tapety, fototapety, samolepky na stenu a nástenky. Časť steny môžete dokonca natrieť tabuľovou farbou, vďaka ktorej si dievča môže na stenu kresliť kriedami. Nezabúdajte tiež na obrazy a ich rámy. V dievčenskej izbe nemusia byť iba detské plagáty. Obrázky prírody, zvierat a rodinné fotografie nezriedka pôsobia oveľa lepšie.

Walplus Samolepka na stenu Opička a ružové kvety, 130×65 cm

Nežný textil

Charakteristiku dievčenskej izby tvorí z veľkej časti tiež vybraný textil. Venujte dostatok času výberu záclon, lôžkovín a ďalších nevyhnutností. V dievčenskej izbe by nemali chýbať vankúšiky, vkusné prikrývky a kvalitné lôžkoviny. Opäť nie je nutné každú z týchto vecí vyberať priamo v detskom oddelení.

Koniec sladkých izbičiek

Gýčovitým dekoráciám a hračkám na každom centimetri odzvonilo. Neplatí, že dievčenská izba musí byť za každú cenu cukríková. Aktuálne trendy by nemali zabúdať na eleganciu, praktickost a v neposlednom rade aj životnosť. Dievčenská izba nie je malou investíciou, a preto sa oplatí zakúpiť skôr vybavenie, ktoré porastie spoločne s vkusom dieťaťa.

Detská izba LUNA
Komentáre k: Ako by mala vyzerať dokonalá izba pre dievčatko?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.