Kde bolo, tam bolo, žila jedna krásna malá princezná, ktorá milovala svoju nádhernú komnatu. Rada v nej trávila čas, pretože príjemné a dizajnové vybavenie jej malého sveta ju nesmierne tešilo. Toto nie je príbeh z rozprávkovej knižky, každé dievča sa môže cítiť ako princezná. Stačí vedieť ako na to.

Ak hľadáte dievčenské interiérové nápady a premýšľate o tom, čo bude pre vaše dieťa najvhodnejšie, musíte si dokázať predstaviť izbu jej očami. Deti vnímajú svoju izbu inak ako dospelí – zatiaľ, čo pre vás môže byť spálňa určená výlučne na odpočinok, pre nich je to ich malý súkromný svet, kde môžu v prípade potreby uniknúť od reality.

Farba a štýl dievčenskej izby

Dnešné dievčatá si veľmi dobre uvedomujú trendy a dokážu rýchlo kombinovať farby, štýly a materiály. Izba by mala odrážať zmysel pre eleganciu a modernosť a vyžarovať individualitu a osobnosť dieťaťa.

K svetu dievčat už od nepamäti patrí ružová. V niektorých vyvoláva nežnosť a hravosť, iní ju zasa považujú za symbol lásky a mladosti. Je spájaná s rozprávkovými princeznami a bábikami od Matela.

Avšak, malé princezné 21. storočia už nie sú obmedzené iba na jednu farbu. Dievčenská izba nemusí byť zákonite ružová, cukríková a vyčačkaná, zladiť ju môžete do rôznych farebných kombinácií a štýlov.  

Biela detská multifunkčná posteľ Swan II pre dievča
Biela detská multifunkčná posteľ Swan II pre dievča

V prvom rade si musíte uvedomiť, aké vaše dieťa je. Máte doma umelkyňu, knihomoľku, vedkyňu, futbalistku alebo budúcu módnu návrhárku? Každá z nich je iná a bude sa cítiť dobre v inom prostredí.

Čo by nemalo chýbať v izbe modernej princeznej?

Vo všeobecnosti platí, že detská izba musí byť všestranná. V prvom rade je miestom na oddych a spánok, no zároveň aj hracím kútikom a priestorom na domáce úlohy. Izbu teda môžeme rozdeliť na tri časti: priestor na oddych, študovňa a priestor na hranie.

1. Priestor na oddych

V detskej izbe by nemala chýbať pohodlná posteľ, v ktorej sa bude princezná cítiť bezpečne a príjemne. Vedľa postele môžete umiestniť nočný stolík s osvetlením, ktoré bude  dostatočné silné v prípade, že by si vaše dieťa chcelo pred spaním čítať.

Poschodová posteľ rozkladacia Princess
Poschodová posteľ rozkladacia Princess

2. Študovňa

Aj domáce úlohy môžu byť zábava vďaka atraktívnej študovni. Písací stôl a detská stolička sú samozrejmosťou, no nesmiete zabudnúť ani na poličky a skrinky na knihy. Priestor môžete ozvláštniť obrazmi alebo logickými hrami, ktoré podnecujú kreativitu.

(1633) SAFARI - Detský písací stôl ružový
(1633) SAFARI – Detský písací stôl ružový

3. Hracia časť

V hracom kútiku sa sústredí všetka zábava. Vybaviť ho môžete hračkami, stoličkami, stolíkom na kreslenie, či domčekom pre bábiky. Nemal by chýbať ani koberec, ktorý má dizajnovú, ale aj praktickú funkciu. Okrem toho, že dotvorí celkový štýl izby, zmierni pád, zabráni pošmyknutiu a zahreje aj počas studených dní.

MAXMAX Detský stan TEEPEE (TÝPÍ) RUŽOVÍ MOTÝLCI + doplnky
MAXMAX Detský stan TEEPEE (TÝPÍ) RUŽOVÍ MOTÝLCI + doplnky

Komentáre k: Detská izba modernej princeznej

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.