Každý z nás zažíva tie dni. Nikam sa vám nechce, zobudili ste sa s bolesťou hlavy alebo vám počasie vonku dáva jednoznačne najavo, že dnes je ideálny čas zababušiť sa po krk pod paplón a ostať doma. Ako si čo najlepšie vychunať deň strávený pod perinou?

Ani oddychové dni sa nezaobídu bez poriadnej prípravy, vďaka ktorej si deň maximálne užijete. Čo by počas leňošenia nemalo chýbať vo vašej izbe?

Podnos alebo tácka

Raňajky do postele nemusia byť iba aktom maximálnej romantiky. Takýto luxus si môžete dopriať aj bez toho, aby ste zaťažovali svoju polovičku. Vďaka štýlovému podnosu na jedlo budú raňajky z postele vaša obľúbená časť dňa. Okrem toho, praktický podnos alebo tácka zabráni zvedavým omrvinkám dostať sa do vášho posteľového kráľovstva.

Podnos raňajkový
Podnos raňajkový

Bedrový vankúš

Pozerať filmy na laptope, čítať napínavú knihu alebo listovať v obľúbenom magazíne – je jedno, čo sa cez oddychový deň rozhodnete robiť. Všetky tieto činnosti dostanú vaše telo do neprirodzenej polohy, ktorá je niečo medzi sedením a ležaním. V takomto uhle trpí najmä chrbtica. Doprajte oddych aj jej, a to za pomoci špeciálneho bedrového vankúša, ktorý vám okamžite zabezpečí maximálne pohodlie. V prípade núdze vám poslúži aj klasický vankúš, avšak nemôže byť príliš mäkký.

Odkladací stolík

Zóna okolia postele sa na celý deň stane vašim pôsobiskom. Uistite sa preto, že máte dostatok miesta. Nevyhnutnosťou je stolík, na ktorý si odložíte rozčítanú knižku alebo šálku čaju. K tomuto vám skvele poslúži nočný, servírovací alebo menší konferenčný stolík. Ak ešte nie je súčasťou vášho spálňového zariadenia, vyberte si taký, ktorý bude korešpondovať so štýlom a atmosférou v miestnosti. Štýly a farby môžete, samozrejme, aj ľubovoľne kombinovať – všetko to závisí od vášho vkusu a preferencií.

Odkladací stolík Safavieh Shay Accent Gold
Odkladací stolík Safavieh Shay Accent Gold

Osvetlenie a závesy

Ak plánujete stráviť v posteli celý deň, musíte byť dostatočne vybavený na všetky zmeny počasia. Majte po ruke štýlové svietidlo, ktoré oceníte najmä počas sychravých zamračených dní, kedy by ste si pri čítaní knihy bez svetla iba zbytočne namáhali oči. Závesy, záclony alebo rolety, vám zasa poslúžia ako ochrana proti intenzívnemu slnku.

Čierna stolová lampa s dreveným podstavcom Valetta
Čierna stolová lampa s dreveným podstavcom Valetta

Tip na záver č. 1. Leňošenie v posteli si najlepšie vychutnáte v čistej a upratanej izbe. Uložte na svoje miesto všetky kúsky oblečenia a postarajte sa o použité obaly, špinavé šálky a tanieriky. 

Tip na záver č. 2. Ak chcete vo svojej spálni dosiahnuť pohodovú atmosféru, cítiť sa v nej dobre a dopriať si kvalitný spánok, skúste si naštudovať mýty a fakty o spálňach podľa tradičného feng shui. V tomto článku ich zhrnula odborníčka na feng shui Gabriela Voštináková Horáčková.


Komentáre k: Pripravte sa na leňošenie v posteli

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.