Vybrať si štýl, do ktorého „oblečiete“ váš domov je neľahká úloha. Jednotlivé kusy nábytku a doplnkov by mali odrážať vašu osobnosť  a zároveň podčiarkovať útulnosť vášho domova. Ako teda zvoliť ten správny štýl zariadenia?

Nazrite do šatníka

Pokiaľ si naozaj neviete rady a nad každým typom postele, stola, stoličiek alebo koberca stojíte hodiny, otvorte šatník. Oblečenie o vás prezradí takmer všetko. 

Ukáže, či ste rodená romantička, zarytá odporkyňa výrazných farieb, či preferujete lesklé minimalistické kúsky, alebo sú výrazné doplnky vaše druhé meno. 

Poriadne sa rozhliadnite, čo vidíte? 

Na základe štýlu oblečenia, ktorý najradšej nosíte, dokážete rýchlo určiť, čím naplníte vašu spálňu, chodbu alebo obývačku.

Spoločné znaky vecí, ktoré vás zaujali

Každý z nás si aj podvedome všíma dizajn, farby a materiály vecí naokolo. Tie, ktoré vás zaujali, majú určite pár spoločných znakov, od ktorých sa môžete odraziť. 

Vďaka tejto pomôcke možno prídete na to, že sa vám páči práve  jeden konkrétny štýl alebo že preferujete kombináciu viacerých štýlov.

Prelistujte si katalógy o interiérovom dizajne

Jednotlivé štýly nábytku budete vedieť najlepšie oceniť, keď ich uvidíte priamo pred sebou. Katalógy častokrát ponúkajú ukážky doladeného nábytku priamo v interiéri, tak si nemusíte dlho predstavovať, ako by vyzerali zasadené do miestnosti.

Snívajte

Predstavte si, že máte neobmedzený rozpočet. Ako by vyzeral váš vysnený domov? Upustite uzdu svojej fantázie a dajte priechod svojim myšlienkam. Takéto snívanie „mimo krabice“ vás častokrát najrýchlejšie dostane k jasnej odpovedi.

Najobľúbenejšie štýly bývania v interiéri

Moderný štýl

Moderný štýl je minimalistický a chladný. Vyznačuje sa vysokým leskom, kovovými alebo mramorovými doplnkami a väčšinou nebýva veľmi prečačkaný. Najpoužívanejšie farby sú šedá, čierna, biela alebo červená.

Provensálsky štýl

Provence štýl je inšpirovaný francúzskym vidiekom a pôsobí útulne a romanticky. Jeho základom je drevo a biela farba. Najlepšie vynikne v kombinácii s pastelovými farbami, ako sú napríklad ružová, mentolová alebo limetková.

Industriálny štýl

Industriálny štýl zažíva obrovský comeback. Typickým materiálom je kameň, tehla alebo oceľ. Na prvý pohľad môže pôsobiť troška chladne, no keď ho zladíte so správnymi doplnkami, dostanete dizajnovú bombu.

Vintage štýl

Vintage štýl vás okamžite zoberie pár rokov späť, kedy bolo retro súčasťou každej sféry života. Zabudnite však na zastaralé kusy nábytku, vintage ponúka štýl, jedinečný dizajn a okamžite zvýrazní atmosféru domova. Vyznačuje sa hravými farbami a širokou škálou materiálov.

Škandinávsky štýl

Severský štýl si zamilujú všetci fanúšikovia kožušiny, vlny, skla, dreva alebo textilu. Trendy nábytok z prírodných materiálov je momentálne hitom číslo 1 po celom svete, 

Komentáre k: Aký štýl bývania je pre vás ten pravý?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.