Na nového člena rodiny sa treba poriadne pripraviť. Váš domov potrebuje drobné zmeny, úpravy a vylepšenia. Musíte napríklad myslieť na to, kam uložíte detskú postieľku alebo plienky, či zabezpečiť všetky zásuvky a ostré predmety. Ako vybaviť váš dom na príchod bábätka?

Dieťa potrebuje vlastný priestor. Môžete napríklad vyčleniť jednu izbu v dome, ktorú ste predtým používali ako herňu alebo hosťovskú izbu, a urobiť z nej detskú. Pokiaľ však bojujete s nedostatkom priestoru a obávate sa toho, že nebudete mať veci kam uložiť, nezúfajte. Aj do menších jednoizbových bytov alebo garzóniek hravo „napracete“ všetko, čo potrebujete.

Detská postieľka ALEK - biela Biela detská postieľka Alek
Detská postieľka ALEK – biela Biela detská postieľka Alek

Detská postieľka

Nerušený spánok zabezpečia pohodlné a kvalitné postieľky pre bábätká. Okrem toho, že ponúkajú dieťaťu samostatný priestor na spanie, sú vybavené zábradlím, ktoré ochráni pred úrazom. Zabezpečí, aby nový člen rodiny zostal celú noc na svojom mieste a aby počas noci náhodou nevypadol.

Tip na úsporu miesta: Do malých bytov vám perfektne poslúžia detské postieľky s úložným priestorom. Sú vybavené zásuvkami, do ktorých hravo uložíte všetky veci, ktoré nepotrebujete mať denno-denne na očiach. Do úložného priestoru schováte napríklad sezónne detské oblečenie, deky alebo menšie hračky.

Detská postieľka 120x60 Bologna
Detská postieľka 120×60 Bologna

Detská ohrádka

Všetci, čo majú doma malých zvedavcov určite vedia, že udržať dieťa na jednom mieste je takmer nadľudská úloha. Vy to však hravo zvládnete s praktickými detskými ohrádkami. Zabránia nešťastnému lezeniu po byte a zároveň zabezpečia mimču dostatok priestoru a pohodlia, vďaka čomu sa bude cítiť maximálne príjemne.

Tip na úsporu miesta: Ak je pre vás klasická drevená ohrádka príliš veľká, vyberte si jednu z rozkladacích modelov. Počas noci alebo v prípade nečakanej návštevy ohrádku rýchlo zložíte a zabezpečíte dostatok priestoru na iné bytové vybavenie.

Hauck Play'n Relax SQ 2019 ohrádka forest fun
Hauck Play’n Relax SQ 2019 ohrádka forest fun

Prebaľovací pult

Prebaľovací pult vám uľahčí aj tie menej príjemné činnosti, ktoré so sebou prináša starostlivosť o dieťa. Klasický pult na prebaľovanie sa väčšinou skladá z dvoch častí. Prvou sú poličky, ktoré slúžia na úschovu všetkého, čo chcete mať po ruke. Uložíte do nich napríklad uteráky, plienky a hygienické pomôcky. Druhá časť je pult, na ktorý položíte dieťa. Vybrať si môžete zo širokej ponuky materiálov a farieb.

Tip na úsporu miesta: Pokiaľ sa vám do bytu nezmestí celé zariadenie aj s komodou, siahnite po samostatnej prebaľovacej podložke, ktorú v prípade potreby hravo položíte na posteľ alebo stolík. Z ponuky drevených, bavlnených alebo plastových kúskov si určite vyberiete. 

Detská vanička

Vaničky pre deti určite kúpanie nejedným novopečeným rodičom. Vy si, samozrejme, do nich sadať nebudete, no vaše dieťa z nej nebude chcieť vyliezť. Detské vaničky zabezpečia bábätku komfort a ochránia ho aj pred nečistotami a baktériami. Zároveň sa nemusíte obávať, že vaše dieťa skĺzne do vody.

Anatomická vanička 102 cm béžová srnka
Anatomická vanička 102 cm béžová srnka

Rôzne farby a veľkosti ponúkajú nekonečné možnosti výberu. Zvoliť môžete klasickú kúpaciu vaničku alebo anatomický typ, ktorý sa prispôsobí vášmu dieťaťu. Dajte si však záležať na výbere správnej veľkosti – pre novorodeniatko je vhodná iná dĺžka vaničky ako napríklad pre ročné dieťa.

Tip na úsporu miesta: Máte v kúpeľni tesno? Vyskúšajte nafukovacie vaničky. Dajú sa veľmi rýchlo rozložiť a zložiť a vášmu bábätku dodajú dostatočný komfort a ochranu.

Komentáre k: Bábätko v byte: Aké zariadenie vám nesmie chýbať?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.