Posteľ býva dominantným prvkom celej spálne. Kto z nás by nechcel svoju spálňu a poťažmo potom práve posteľ vyšperkovať, aby sme sa mohli kochať príjemným priestorom? Originálnu posteľ nemusíme zrovna kupovať, ale môžeme ju jednoducho zvelebiť. Ak by sa vám páčilo jedinečné čelo postele, potom verte, že si ho môžete skúsiť vytvoriť sami.

Existuje celý rad trikov, vďaka ktorým budete mať unikátnu posteľ. Stačí vytvoriť také čelo vášho lôžka, ktoré úplne ohromí. Kdeže, nie je potrebné kupovať novú posteľ s poriadnym čelom. Stačí využiť jeden z nápadov, ktoré prinášame. Urobte z vašej spálne neopozeraný kút nielen na spanie!

Palety

Páči sa vám jednoduchosť použitia paliet? Nám tiež. Možno práve preto sú palety tak obľúbené v tvorbe nábytku. A z paliet môžete urobiť tiež čelo postele. Po obrúsení a natretí na požadovanú farbu stačí palety ľubovoľne pripevniť na stenu za posteľou.

TIP: Do paliet skryte svetielka, vďaka ktorým urobíte z vašej postele romantické miesto.

Panel

Panel z drevotriesky potiahnutý látkou podrthne vzhľad vašej postele. Také čelo je lacné a nie príliš pracné. Výhodou je možnosť zvolenia akejkoľvek látky. Panel je elegantné riešenie.

TIP: Skúste patchwork, kombináciu viacerých látok a vzorov.

Ilustračný obrázok, zdroj

Vankúšiky

Že vás to ešte nenapadlo? Niekoho už ale áno, pretože internet ponúka veľa inšpirácii mäkkých čiel postele z vankúšovej mozaiky. Vankúše môžete pripevniť na stenu v rôznych kombináciách. Rovnaké vankúšiky vytvoria jednoduché a minimalistické čelo, ale vyhrať sa môžete tiež s rôznymi veľkosťami či vzormi a farbami.

TIP: Pripevnite vankúšiky na háčiky, aby ste obliečky mohli kedykoľvek vyprať a zbaviť sa tak prachu a nečistôt.

Staré drevo

Staré drevené lamely môžete obrúsiť, ošetriť a využiť – aj na čelo postele. Poskladať ich môžete symetricky alebo naopak – rôzne. Staré drevo sa do spálne výborne hodí, prvé surové dojmy zmäkčia nežné obliečky a lampičky.

TIP: Natrite lamely rôznymi farbami, získate nevšedný štýl. Skúsiť môžete obľúbenú patinu.

Ilustrašný obrázok, zdroj: living4media

Knihy

Máte doma veľa starých kníh, ktoré ste stále neodniesli do antikvariátu? Neviete čo s nimi? Áno, aj z kníh možno vyrobiť čelo postele. Je to možno trochu pracnejšie, ale výsledok je úplne ojedinelým dielom, ktoré očarí nejedného čitateľa. Knihy možno vedľa seba ľubovoľne pripevniť k stene. S trochou šikovnosti a lepidlá vytvoríte unikátne čelo. Výsledok rozhodne stojí za to.

TIP: Knihy prekryte plexisklom, ktoré plochu zjednotí a uhladí jej celkové dojmy.

Nevyužité dvierka

Ak máte staré dvierka od skrine či okna, nevyhadzujte ich. Skúste ich natrieť a použiť namiesto čela. Čo je staré, to je dnes obľúbené v interiéri a vy tak získate nádherné originálne retro čelo postele.

TIP: Ak sú dvierka vyššie, ich plochu hore vyzdobte rodinnými fotografiami v rámčekoch.

Dvere či paraván? zdroj: living4media

Záves

Jednoduché pozadie za posteľou vyladíte ľahko obyčajným závesom. Na výber je opäť mnoho vzorov i materiálov. Záves môže splývať voľne dole po celej dĺžke múru.

TIP. Zaveste držiak či garnižu do úrovne výšky požadovaného čela.

 

Komentáre k: Originálne čelo postele

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.