Že je fialová farba trendy, to už dávno viete. Odtieňom roku 2018 je síce výrazná Ultra Violet, ale ako asi tušíte – nie je fialová ako fialová. Táto pôvabná farba nesedí každému. Ak však jej kúzlo milujete alebo len chcete vyskúšať, popremýšľajte nad fialovou spálňou. Prinášame 6 zaujímavých možností, ktoré môžete využiť aj vy.

Tmavá a tajomná

Tajomná baklažánová spálňu presýti tajomnou atmosférou. Zodpovedá skutočnému nočnému životu. Hodí sa najmä pre mestské spálne s výhľadom. V noci sa tmavé pozadie miestnosti spolu s oknami premení vo filmovú obrazovku, premietajúcu film Mesto. Tmavšie spálne môžete jemne oživiť svetle oranžovou v podobe niekoľkých nenápadných doplnkov. Sviežosť temným stenám dodá obraz zelenej krajiny. Príroda skrátka vytvára neskutočné farby, tak prečo ich nevyužiť.

Doplňte vedľajšie farby

Ďalšou možnosťou, ako na modernú spálňu, je spojiť tmavšie fialový podklad a šikovne ho doplniť vedľajšou farebnou paletou. Fialová je totiž veľmi všestranná a prekvapivo skvele si rozumie aj s nečakanými odtieňmi. Oranžová, červená alebo broskyňová sú stávkou na istotu. Doplňujúce farby môžu zdobiť časť textilu, lampy či behúň. Skúste to sami.

Nadýchnite leto

Hravé letné vyznenie vykúzlite ľahko. Stačí kombinovať fialové steny s neutrálnejším lila odtieňom. Tmavú či sýtu fialovú použite pre menšie plochy. Môžete tak vymaľovať výklenok alebo len jednu zo stien. Zvyšok nech pohltí lila či levanduľová. Táto kombinácia je neskutočne ženská a letná. Ak chcete vašu spálňu navyše ozvláštniť, skúste výmaľbu nahradiť dekoračnými štruktúrovanými obkladmi. Lila farba spolu s nečakaným obkladom stien pozdvihne atmosféru na jemne orientálnu.

Nebojte sa vzorov

Vzory a fialové hrátky – a vaša spálňa bude žiariť. Textil alebo tapety posiate fialovým spektrom a vzory v podobe kvetín, vetvičiek či geometrie vstreknú do miestnosti osobitú eleganciu. Je to jednoduché. Siahnite po atraktívnej tapete alebo nestarnúcich nebesiach k posteli. Snívanie nikdy nebolo krajšie!

Experiment strop

Výmaľba stropu nie je príliš častá. Prečo ju nevyskúšať? Tmavo fialovo-modrý strop v spálni môže pripomínať nočnú oblohu alebo rozbúrený oceán. Miestnosť získa hĺbku. Môže ísť o jedinú tmavšie plochu, zatiaľ čo zvyšok spálne zariadite nežnejšie. Romantická nálada poteší nejedného spáča.

Rovnováha musí byť

Rovnováha je dôležitá, obzvlášť pri práci s odvážnou fialovou. Pre spálňu to platí dvojnásobne. Spálňa je intímna miestnosť, pokojná zóna pre váš odpočinok. Dávajte pozor na príliš údernú fialovú. Nepřeslaďte priestor, spálňa by mala byť jemne noblesná. Iskrivosť jej nepristane, nemuseli by ste sa potom cítiť dobre. Tak na vaše sny!

 

Komentáre k: 6 nápadov pre trendy fialovú spálňu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.