Hľadáte ten správny inteligentný televízor? Vedzte, že pri správnom výbere sa vám dostane takých funkcií, ktoré výrazne presahujú tie základné. Smart TV predstavuje inteligentné zariadenie, ktoré na oko od tých tradičnejších možno ani nerozoznáte. Poskytne vám ale veľký počet detailov a hlavne funkcií, ktorými konkurenciu bez problémov prekoná.

Tieto televízory disponujú napríklad internou pamäťou, rýchlejším procesorom, operačným systémom či rôznymi bezdrôtovými komunikačnými modulmi (Bluetooth, Wi-Fi). Samotná skratka Smart predstavuje akúsi bystrosť, chytrosť či dokonca pohotovosť televízora. Konkrétne ide o „Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology. Preložiť sa to dá ako „Technológia sebamonitorovania, analýzy a podávania správ“.

Zdroj obrázku: Stock-Asso / Shutterstock.com

Pozor na operačný systém

Pristavme sa pri operačných systémoch. Tu evidujeme štyri základné typy. WeboS (od výrobcu LG), Tizen (Samsung), My Home Screen či Tizen, známy aj ako Smart Hub. Zo smartfónov môžete poznať aj operačný systém Android (Philips, Sharp, Sony). Výrobcovia sa snažia poskytnúť svoje riešenia, ktoré vám dnes umožnia aj prístup k obľúbeným aplikáciám ako YouTube, Netflix, Amazon Video, Skype či HBO GO. Veľmi dôležitá je aj kvalita obrazu. Aby ste využili všetky možnosti týchto televízorov, musíte si zadovážiť aj zodpovedajúce zariadenie. Nejde len o veľkosť displeja, myslite skôr na najvyššie možné rozlíšenie.

Niečo pre milovníkov filmov a seriálov

Patríte medzi fanúšikov filmov či seriálov? Ste na správnom mieste. Smart televízory umožňujú využívať vymoženosti predplatených služieb, akými sú už spomenuté HBO GO či Netflix. Na to, aby ste si ich užili naplno, budete ale potrebovať zabezpečenie na rýchly Wi-Fi router a vysokorýchlostný prístup k internetu. Obávať sa nemusíte ani ovládania. K dispozícii máte jednoduché diaľkové ovládače, niektoré môžete dokonca ovládať aj pomocou aplikácie v smartfóne. Zaujímavou možnosťou sú Bluetooth klávesnice či myši. Pre náročnejších tu máme hlasových asistentov pre hlasové ovládanie pokynmi.