Kuchyňa je miestom, kde sa stretávame s rodinou a priateľmi, pripravujeme jedlo a trávime čas. Preto je dôležité, aby bola nielen funkčná, ale aj esteticky príjemná a moderná. Ak hľadáte inšpiráciu na zmenu vášho interiéru a chcete si navrhnúť kuchyňu na mieru svojpomocne, teda bez zásahu dizajnérov, pozrite sa na tieto trendy, ktoré sú v roku 2023 veľmi populárne.

Prírodné prvky

V roku 2023 sa prírodné prvky stali v kuchyniach ešte viac obľúbenými. Prírodné materiály, ako sú drevo, kamene a keramika, vytvoria dojem prírody a umožnia nám pripomenúť si krásy okolo nás. Prirodzené farby a textúry sú skvelým spôsobom, ako dodať vašej kuchyni na mieru teplo a príjemnú atmosféru.

Zdroj foto: Followtheflow / Shutterstock.com

Minimalistický dizajn

Pri návrhu interiéru na mieru sa minimalizmus stáva stále populárnejším a očakáva sa, že bude trendom aj v kuchyniach pre rok 2023. Jednoduchosť a minimalizmus sú kľúčové, ako aj čistý a nekomplikovaný vzhľad.

Kombinácia čiernej a bielej

Kombinácia čiernej a bielej farby je v akomkoľvek interiéri veľmi trendy a moderná kuchyňa nie je výnimkou. Tento dizajn môže pôsobiť elegantne a luxusne, ak sa použijú tie správne kontrastné prvky a detaily.

Kuchynský ostrovček

Kuchynský ostrovček je už niekoľko rokov populárnym funkčným a estetickým doplnkom kuchyne a očakáva sa, že tento trend bude pokračovať aj v roku 2023. Môže byť skvelým miestom pre prípravu jedla, stolovanie, ale aj pre originálne spoločné chvíle s rodinou a priateľmi. Okrem toho poskytuje aj dodatočný úložný priestor, ktorého nikdy nie je dosť. Ak sa teda pustíte do návrhu kuchyne na mieru, nezabudnite doň túto modernú nábytkovú jednotku zakomponovať.

Moderné osvetlenie

Osvetlenie dokáže zmeniť atmosféru kuchyne. Okrem toho, správne zvolené svietidlá predstavujú jednoduchý spôsob, ako dodať miestnosti nový vzhľad. Moderné LED svetlá napojené na smart systémy, ktoré sú ovládateľné pomocou aplikácie, sú dnes veľmi populárne a užitočné.

Zdroj foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Open space kuchyne

Otvorený koncept kuchyne a obývacej izby už dlhšiu dobu dominuje trendom v interiéroch a nie je tomu inak ani v tomto roku. Open space moderné kuchyne vytvárajú vizuálne väčší priestor, cirkulácia vzduchu je lepšia a sú tiež praktickejšia z pohľadu príležitostí na rodinné a spoločenské aktivity.

Tip: Poznáte základné pravidlá efektívne navrhnutej kuchyne pre maximálnu ergonómiu?

V roku 2023 sa očakáva, že kuchynské interiéry budú mať jednoduchý a minimalistický vzhľad s prírodnými prvkami a osobným nádychom. Kuchynské ostrovčeky, nápadité osvetlenie a moderné indukčné dosky budú populárnymi prvkami, pričom kombinácia čiernej a bielej farby jednoducho z trendov neodíde. Ak plánujete zmenu, tieto trendy vám môžu poskytnúť inšpiráciu pre vašu vysnívanú kuchyňu na mieru.