Chystáte sa redizajnovať obývaciu miestnosť alebo ste konečne našli miesto, ktoré môžete zariadiť podľa seba? Áno, určite sa tešíte na výber pohodlných kresiel, štýlových stolíkov či mäkkých kobercov, ktoré oživia každý interiér. Avšak, najskôr vás čaká dôležitejšia úloha, a to výber farieb, do ktorých „oblečiete“ izbu.

Výber farieb do obývačky nie je až taká „easy peasy“ úloha, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V obývacej miestnosti prijímate návštevy, organizujete stretnutia s rodinou alebo po večeroch leňošíte pred telkou. Stáva sa srdcom celého vášho domova.

Farby vyberajte na základe toho, v čom sa cítite príjemne. Niekomu vyhovujú ostré, výrazné kombinácie, iní milujú pastelové alebo tlmené farby. Pokiaľ sa stále neviete rozhodnúť, máme pre vás pár skvelých nápadov na farebné kombinácie, ktorými zaručene oživíte vašu miestnosť a vytvoríte tak útulné domáce prostredie, ktoré ocenia aj vaši hostia.  

1.  Mestská džungľa

Premeňte vašu izbu na exotický prales plný odtieňov zelenej, hnedej a oranžovej, so štipkou červenej a fialovej. Mestská džungľa je momentálne najhorúcejším trendom v interiérovom dizajne. Pridajte troška kvetinových alebo zvieracích vzorov a výsledok bude dokonalý.

2.  All-white

Biela má v mnohých kultúrach veľmi hlboký význam. Je symbolom nevinnosti, jednoduchosti a pravej lásky. Izba zariadená do bielej pôsobí moderne, vyžaruje silu, čistotu a minimalizmus. Jej obrovskou výhodou je, že ju môžete skombinovať s akoukoľvek farbou. Veľmi pekne vynikne kontrast s čiernou a červenou. Kombinácie však vymýšľať nemusíte, all-white obývačky zažívajú momentálne obrovský comeback.

3.  Dievčenská ružová

Myslíte si, že ružová je určená len pre malé slečny? Tak to ste na omyle! Do dievčenských čias sa môže vrátiť každá žena, nezávisle od toho, koľko má rokov. Ružová okamžite prežiari vašu izbu a perfektne ladí s bielou, oceľovou alebo svetlejšou šedou.

4. Ohnivá červená

Doplnky ladené do červenej sa okamžite stanú centrom pozornosti. Ukrývajú v sebe vášeň, divokosť a okamžite premenia hocijakú fádnu miestnosť na mekku štýlu a elegancie. Je len na vás, či sa rozhodnete pre jeden výrazný kúsok alebo z červenej urobíte dominantnú farbu.

5. 50 odtieňov kávy

Predstavte si nádhernú paletu hnedej, v ktorej nájdete všetky jej odtiene. Od ľahkých krémových farieb bielej kávy, až po silného turka. Pokoj, sila, bezpečie a domáca pohoda – presne to môže vyžarovať vaša obývacia miestnosť. Hnedé odtiene môžete ľubovoľne kombinovať vo veľkom množstve a v prípade potreby doplniť čiernou alebo zelenou.

Komentáre k: 5 farebných prevedení, do ktorých môžete obliecť vašu obývačku!

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.