Drevo je obľúbeným materiálom, z ktorého sa dlhé roky vyrába masívny nábytok. Ponúka jedinečný dizajn a vôňu, ktorú dokáže priniesť do každého interiéru. Každý kus nábytku je jedinečný a originálny. Pozrite si dôvody, prečo je nábytok z masívu najlepším výberom do každého interiéru.

1.Kvalita nábytku je nadštandardná

Pri výbere a kúpe nábytku kladie väčšina ľudí veľký dôraz na dizajn a materiál z ktorého je vyrobený. Masívny nábytok sa vyrába z drevín, ktoré vynikajú svojimi pozitívnymi vlastnosťami. Patrí tu bukové, borovicové a dubové drevo. Tieto druhy sú výnimočné vďaka trvácnosti, odolnosti voči poškodeniu a pevnosti. Nábytok z týchto drevín bude vyzerať dobre aj po rokoch.

2. Originálna kresba a vôňa

Keď vojdete do miestnosti zariadenej v tomto štýle, všimnete si najmä nábytok. Najpôvabnejšie pôsobí nábytok z masívu a to vďaka svojej farbe, kresbe a vôni. Tá ako prvá zaimponuje milovníkom dreva. Nie len vôňa, ale aj kresba dreva presvedčí, že drevený nábytok je exkluzívnym prvkom. Drevo spopod povrchového náteru ukazuje napr. stržňové lúče, ktoré na inom materiáli neuvidíte.

3. Nadčasovosť nábytku

Môžete si všimnúť, že drevený nábytok zdobil aj domy starých rodičov. Nie je sa čomu čudovať, nábytok z masívu bol jednoducho tým najlepším výberom, ktorý zabezpečil dlho trvácnosť používania. Využívali ho nie len staršie generácie, no túžbu po ňom vzbudzuje práve u tých mladších. Môžete si ním zariadiť interiér v klasickom, rustikálnom, provensálskom aj minimalistickom štýle.

4. Ľahká údržba

Drevo si nevyžaduje náročnú údržbu, no zároveň treba byť zodpovední pri tom, kde bude umiestnené. Masívny nábytok neumiestňujte blízko tepelných zdrojov, okien, radiátorov, ktoré by mohli poškodiť štruktúru dreva. Takisto by ste ho nemali vystavovať slnečnému žiareniu. Pri masívnom nábytku by sa mal taktiež brať ohľad na vlhkosť v dome, ktorá by mala mať rovnomernú úroveň. Čo sa týka údržby stačí, keď ho budete pravidelne čistiť suchou handričkou.

5. Jednoduchá kombinácia

Je jedno v akom štýle bude váš interiér zariadení. Nábytok z masívu sa prispôsobí každému. Vďaka tlmeným farbách a jemným odtieňoch, ho viete jednoducho postaviť do každej miestnosti. Či už zariaďujete interiér v klasickom alebo modernom štýle, masívny nábytok bude tým najlepším rozhodnutím.

6. Pre bábätka aj dospelých

Drevený nábytok sa nehodí len do obývačiek a spální. Môžete ním vyskladať aj detskú izbu. Navyše je pre deti veľmi šetrná, vďaka antialergickým a antistatickým vlastnostiam.