Súčasťou obývacej izby by mala byť pohodlná sedačka pre chvíľky pokoja trávené s rodinou. Chýbať by ale nemalo ani komfortné kreslo, ktoré môže slúžiť ako „čestné“ miesto pre hosťa a ktoré bude zároveň plniť funkciu jedinečného doplnku alebo dekorácie. Preto jeho výberu treba venovať dostatočnú pozornosť.

Dnes sa obrovskej obľube tešia rozmerné sedačky a gauče, najčastejšie rohové – napríklad v tvare písmena L alebo U. Na také sa zvyčajne usadí aj početnejšia rodina, bez toho, aby ktokoľvek trpel nedostatkom miesta. Taký gauč by ale nemal byť jediným miestom na posedenie v obývacej izbe. Myslieť treba aj na hostí, ktorých budete chcieť usadiť takpovediac trochu výlučnejšie. Či už to bude napríklad dedko, ktorý potrebuje viac pohodlia a priestoru, alebo kamarát, na ktorého  budete chcieť všetci dobre vidieť.

Ako má vyzerať kreslo pre hosťa?

Kreslo je symbolom pohodlia a exkluzivity. Je len pre jediného človeka, ktorého objíme vo svojom náruči. Kreslo môže slúžiť niektorému z členov rodiny, ale v prípade potreby sa stáva vhodným miestom pre usadenie návštevy. Nie je preto vôbec na škodu, ak nejakým spôsobom v rámci interiéru vyčnieva. Kreslo pre hosťa môže mať odlišný dizajn. Uvidíte, že nebude pôsobiť rušivo, ale naopak prinesie do vášho bývania svieži vietor. Záleží ale na vkuse a správnom výbere.

Křeslo NUMO, potah IV. kategorie

K dokonalému kreslu patrí aj niečo naviac

Pretože kreslo zvyčajne umožňuje oproti stoličkám hlboké usadenie, môže sa konferenčný stolík stať pre jeho používateľov ťažko dosiahnuteľným. Ak je kreslo doplnené menším odkladacím stolíkom, stáva sa kompletným súkromným priestorom poskytujúcim maximálny komfort. Každý hosť tiež uzná, že ten, kto byt zariaďoval, je dôsledný a pozorný. Inými slovami mu na spokojnosti návštevy záleží.

Set 2 príručných stolíkov STORY – hnedá

Myslite na praktické veci

Nadchnúť sa pre kreslo, ktoré vám na prvý pohľad padne do oka, je krok správnym smerom. S kúpou sa ale neunáhlite. Zvážte nielen estetickú, ale aj praktickú stránku. Uistite sa, že rozmery kresla sú adekvátne voľnému priestoru vo vašej obývačke. Kreslo by malo byť tiež dobre prenosné a manipulovateľné. Iste nechcete zháňať výpomoc zakaždým, keď ho budete chcieť premiestniť z jedného rohu do druhého.

Zamerajte sa tiež na otázku údržby. Niektoré poťahy môžu byť krásne na pohľad a trebárs aj príjemné na dotyk, ale ťažko sa udržujú v čistote, sú náchylnejšie k poškodeniu a majú všeobecne nižšiu životnosť. Je potrebné nájsť optimálne priesečník ceny, praktických vlastností a estetickej hodnoty. Prírodné materiály sú obvykle krajšie a často trvanlivejšie, ale náročnejšie na údržbu. Syntetické tkaniny môžu vyžadovať minimum starostlivosti a sú lacnejšie.

Komentáre k: Kreslo pre hosťa? V obývacej izbe by nemalo chýbať

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.