Parný hrniec, friťák, kontaktný gril, kuchynský robot, mixér … v bežnej kuchyni sa klasicky nachádza celý rad pomocníkov pre prípravu pokrmov, ale ryžovar je v slovenských domácnostiach stále pomerne vzácnym úkazom. Je to veľká škoda, pretože dokáže ušetriť veľa času.

Varenie ryže vyžaduje pozornosť, plánovanie a presné stráženie času. V opačnom prípade na vás miesto chutného jedla čaká rozvarená kaša, ktorá má k atraktívnej a chutnej prílohe veľmi ďaleko. Ako sa vyhnúť všetkým rizikám prípravy? Vhodným riešením tejto situácie rozhodne nie je sáčková či instantná ryža. Už teraz používate na rad pokrmov pomocníkov a ryža by nemala byť výnimkou. Ak ste nad zaobstaraním ryžovaru zatiaľ nepremýšľali, pozrite sa na niekoľko hlavných výhod a pokročilých funkcií.

Koniec stráženia času

Chcete vaše kulinárske zručnosti posunúť na ďalšiu úroveň? Ryžovar vám garantuje, že ryža už nikdy nebude rozvarená, nedovarená, alebo pripálená. Pripraví ju totiž v pare. V praxi je všetko nekonečne jednoduché a intuitívne. Jediné, čo musíte urobiť, je nasypať do ryžovaru zrnká, pridať adekvátne množstvo čistej vody, zapnúť a dať si ruky do vreciek. Rolu kuchára na seba prevezme šikovný spotrebič a akonáhle bude mať hotovo, upozorní vás zvukovým signálom. Ryžovar zvládne perfektne uvariť nielen klasickú ryžu, ale napríklad sushi ryžu a populárnu quinou.

Bestron Ryžovar 1,8 L

 

Funkcie lepších ryžovarov

Tie lepšie modely ryžovarov sú plne automatizované. Čo to pre vás znamená? Minimum práce a možnosť si všetko vopred nastaviť. Keď viete, kedy sa vrátite z práce domov, len nastavíte časovač. Akonáhle dorazíte, bude na vás čakať čerstvo uvarená ryža. Niektoré modely majú navyše funkciu pre udržanie teploty po dovarení až po niekoľko hodín. Vyberateľná vnútorná nádoba z nepriľnavého materiálu je maximálne praktická. Že ste omylom zabudli do nádoby umiestniť dostatok vody, ale všetko ste nas

Multifunkčný hrniec RUSSELL HOBBS All In One

tavili? To tiež nie je žiadny problém. Lepší výrobcovia myslia na ochranu proti prehriatiu i vyvarení vody. A nezabúdajú ani na hromadu príslušenstva, ktoré sa vám bude hodiť. Slušným základom je špeciálna špachtla a odmerka. S takou výbavou už naozaj nemôžete nič pokaziť.

 

Už nikdy inak

Varíte ryžu aspoň raz týždenne? Ak vaša odpoveď znie áno, dáva obstaranie ryžovaru zmysel. Akonáhle ho raz vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť variť v klasickom hrnci. Používanie tohto spotrebiča je pohodlné a to isté možno napísať aj o jeho čistení. Vďaka tomu, že sa nič nepripáli, stačí iba vnútornú nádobu vypláchnuť vodou. S novou súčasťou výbavy vám už nič nestojí v ceste, aby ste vyskúšali nové recepty a pokrmy, kde hrá dokonale pripravená ryža hlavnú úlohu.

 

 

Komentáre k: Ryžovar do každej slovenskej rodiny! Ako vám ušetrí čas?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.