Budík z úplne pochopiteľných dôvodov nepredstavuje pre ľudí obľúbenú súčasť domáceho vybavenia, ale aj to sa môže zmeniť. Stačí vybrať kúsok so zaujímavým dizajnom a pokročilými funkciami.

Mechanický kohút, otravný krikľúň, ranná siréna … prezývok si budík, ktorý nekompromisne vyháňa z pohodlnej postele do zamestnania či do školy, dokáže vyslúžiť celú radu. Hoci sa u mnoho ľudí presťahoval do mobilného telefónu, stále je možné ho v mnohých domácnostiach nájsť vo fyzickej podobe na nočnom stolíku. Samostatný prístroj prináša rôzne výhody od spoľahlivosti cez rádio až po možnosť z neho urobiť okrasu interiéru.

Kovové stolové budíky sa vracajú do módy

Predstavte si klasický budík z kovu, ktorému nechýba veľký ciferník, dobre čitateľné číslice, nožičky a v neposlednom rade dvojice zvončekov s nákovkou. Akonáhle sa máte prebudiť, nákovka začne tĺcť do zvončekov a výsledkom je klasický zvonivý zvuk. Presne také retro je teraz v móde a zoženiete ho v mnohých rôznych variantoch. Od bielej klasiky cez zlatý vintage dizajn až po rôzne dekoratívne ilustrácie. Stačí postaviť na nočný stolík či poličku a útulná atmosféra je na svete. Pohon spravidla obstará jeden kus tužkovej batérie. Vyberte radšej nejakú kvalitnú, ktorá vás nenechá zaspať do práce.

Karlsson 5659WH Designový budík

Drevené skvosty môžu byť aj moderné

Ďalšou zaujímavou a veľmi štýlovou voľbou sú budíky využívajúce drevo. Obzvlášť efektné sú budíky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú len ako drevená kocka. Pri bližšom pohľade si na nich všimnete zobrazenie času. Takýmito modelmi sa chváli napríklad značka Karlsson. Vyrába sa vo svetlej a tmavej variante.

Dizajnový budík Mini Cube Brown Karlsson

Digitálne hodiny plné technológií

Budík nemusí mať len jednu funkciu. Rôzne digitálne hodiny na nočný stolík toho ponúkajú naozaj veľa. Opäť sa môžete tešiť z pestrého výberu a dizajnovo zaujímavých riešení, medzi ktorými nájdete ako minimalistické tvary, tak kreatívne tvarovaný plast a kov. Základom je dobre čitateľný displej s 24 hodinovým formátom. Medzi bonusy patrí zobrazenie dňa, hodnoty teploty a vlhkosti vzduchu. Niektoré lepšie modely ponúka aj rádio, pripojenie k internetu pre prehrávanie internetových staníc a premietanie času na stenu.

Záleží vám na prírode a chcete sa správať šetrne k prírode? Rozhodnite sa pre rádiovo riadené a solárne napájané hodiny. Technickou srandičkou sú tiež hodiny na vodu. Do nich stačí naliať malé množstvo vody, ktorá dokáže vyrobiť dostatok energie pre prevádzku všetkých funkcií. Nepotrebujete batérie ani zástrčku. Celé zariadenie využíva jednoduchého princípu galvanického článku.

Dreamee SL, biely, rádiobudík s CD prehrávačom, FM/AM, AUX, duálny budík

Budík pre váš interiér

Zabaliť funkcie alarmu do interiérového doplnku, ktorému to v spálni pristane, je skvelý nápad. O siedmej ráno z neho takú radosť asi mať nebudete, ale pri stretnutí vo zvyšku dňa dokážete oceniť jeho vzhľad a prínos pre štýl vášho bývania.

 

Komentáre k: Budík si zamilujete, keď stavíte na nejaký so štýlom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.