Výber textilu pre tých najmenších je príjemnou povinnosťou, ktorá vás vezme na exkurziu medzi roztomilé a pestré motívy. To však neznamená, že by ste pri výbere mali prehliadať praktickosť a kvalitu. U detského textilu je obozretnosť vždy na mieste.

S novým prírastkom do rodiny je spojené okrem iného obstaranie vhodného textilu. Základom je dostatok detskej posteľnej bielizne, prikrývok, vankúšov, diek a všetkého ďalšieho, čo bábätku spríjemní pobyt v postieľke. Rodičia majú na výber z naozaj pestrého množstvo rôznych motívov a farieb.

Cez poníky a lopty až k nekompromisnej kvalite

Detské bavlnené obliečky na paplón a vankúš Mr. Fox Grandma, 140 × 200 cm

Vďaka bohatej ponuke nie je problém vybrať obliečky zvlášť pre dievčatko a pre chlapčeka. Pekný dizajn však nie je to jediné, čo hrá úlohu. Zaostrite na zloženie použitých materiálov a ich zdravotnú nezávadnosť. Rovnako tak myslite na kvalitu, pretože detský textil bude v práčke naozaj často. Investovať do niečoho, čo sa po niekoľkých praniach rozpadne, nemá zmysel. Praktickým tipom je bavlna najvyššej kvality, ktorá dokáže byť šetrná k citlivej pokožke. Jednoduchú výmenu obliečky garantujú cvoky. Tie by mali byť bezniklové a ideálne špeciálne atestované pre deti.

Textilné vychytávky do detskej postieľky

Zručná mamička si pochopiteľne vystačí s málom, ale prečo si starostlivosť o bábätko zbytočne komplikovať, keď vo svete detského textilu existuje toľko praktických pomocníkov. Za všetky možno menovať napríklad vreckárov. Tie zavesíte na stenu postieľky a okamžite tak získate hromadu úložných priestorov. Vďaka tomu budete mať detskú kozmetiku a ďalšie potreby vždy pri ruke. Nemusíte pre nič zdĺhavo chodiť.

Ďalšie trefou do čierneho a šikovnou ochranou pred zbytočným zranením je mantinel do postieľky. Ten medzi konštrukciou postieľky a bábätkom vytvorí mäkkú vrstvu. Niektoré mantinely majú tvar roztomilých zvieratiek a vyzerajú naozaj štýlovo. Opäť hľadajte tie, ktoré sú vyrobené z kvalitnej bavlny. Výplň by malo tvoriť antialergické vlákno.

Špeciálnym doplnkom, ktorý môže s dieťaťom tráviť každú noc po niekoľko rokov, je detský dekoračný vankúš. Z hromady rôznych potlačí a tvarov vám bude prechádzať zrak. U trošku starších detí je tak veľmi jednoduché nájsť presne to, čo sa im páči. Takýto vankúš s motívom postavičky z ich obľúbenej rozprávky im vyčarí úsmev na perách.

Vankúšik Moshi Moshi Elephant Parade, 40 x 30 cm

Pohodlie pre vaše dieťa

Dospelý človek dokáže nejaké to nepohodlie v posteli prežiť, ale bábätko bude na nevhodne zvolený textil reagovať hlasným plačom. O dôvod viac, prečo si s výberom detského textilu dať naozaj záležať. S vyššie spomínanými tipy nemôžete šliapnuť vedľa, tak neváhajte a popri dizajne sa sústreďte aj na ďalšie vlastnosti. Pri pohľade na vášho drobčeka a jeho spokojný spánok rýchlo pochopíte, prečo hrá materiál a kvalita tak veľkú rolu.

Komentáre k: Roztomilé a praktické tipy zo sveta detského textilu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.