V minulých rokoch v kuchyniach vládla biela a krémová farba. Tá sa však pomaly vytráca a trendy sa stávajú farby oveľa sýtejšie. Sterilnú bielu nahradili pre tento rok farby, ktoré by ste pred pár rokmi v kuchyni rozhodne nehľadali.

Sýto farebné tmavé kuchyne pôsobia luxusne a elegantne. Skvelé sa v nich dá pohrať s osvetlením a podsvietením. Navyše, v kontraste s doplnkami pôsobia veľmi nadčasovo. Ak máte chuť sa odlíšiť, objaviť nečakané a byť trendy, voľte odtiene slivky.

Fialová a odtiene oceánu rozhodne vedú

Číslom jedna pre rok 2018 je sýto fialová. Tejto farbe pristane mat aj lesk. Veľmi nadčasovo pôsobí v kombinácii s metalickými prvkami a prírodným kameňom. Je na vás tmavo fialový odtieň kuchyne predsa len trochu moc? Vedľa nešliapnete ani s odtieňmi vo farbách oceánu. Skvelé sa dopĺňajú v kombinácii s drevom. Pôsobia jemne a elegantne.

Ak sú na vás odtiene slivky predsa len trochu moc, vyberajte z levanduľovej a fuchsiovej. Hodia sa k provensálskemu štýlu a potešia milovníkov Francúzska. V interiéri pôsobia veľmi jemne a romanticky. Očarila vás príroda a milujete zemité prvky? Zelená šalviová farba v matnej variante je pre vás ako stvorená. S tmavými doplnkami sa skvelé vyníma. Táto farba sa vyskytla už v minuloročných trendoch. Tento rok sa očakáva, že dopyt po nej porastie.

Kontrast je na mieste

Luxusný nádych dodá interiéru čierna farba. Hovoríte si, že je to predsa len trochu moc? V kombinácii s kontrastnými plochami a doplnkami vo farbe bielej alebo so svetlým drevom pôsobí majestátne, elegantne a nadčasovo. Výborne sa hodí do moderne zariadeného bytu. Čiernu farbu za trend pre rok 2018 označili hneď dvaja výrobcovia farieb a lakov. Dodáva interiéru dramatickosti a v správnych kombináciách pôsobí veľmi luxusne. Obzvlášť v lesklej variante.

Či už zvolíte akýkoľvek farebný odtieň kuchynskej linky, dbajte na kontrast nielen u doplnkov, ale aj pri podlahe. Farby tohto roka sa skvelé kombinujú s drevom. A s podlahou v imitácii prírodného kameňa alebo dreva určite zabodujete.

Dokonalé využitie každého miesta

V tomto roku sa kladie veľký dôraz na čistotu a otvorený dobre organizovaný priestor. Minimálny počet dekorácií, prázdne plochy a multifunkčné zariadenia zaistia, že sa v kuchyni budete cítiť voľne a bez obmedzenia. Inteligentne riešené úložné priestory vám k tomu dopomôžu.

Cieľom je všetko schovať pohodlne do skriniek. Mnoho výrobcov ponúka moderné úložné systémy. Využívajú každého voľného miesta a sú tvorené tak, aby hľadanie bolo čo najrýchlejšie. Minimalizmus ide ruka v ruke s praktickosťou. Trendom sú panvice s odnímateľnou rukoväťou, ktoré výrazne šetria miestom. Vďaka ich farebnému prevedeniu sa v kuchyni nebudete nudiť.  Hodia sa pre varenie na sporáku aj v rúre.

WOLL Panvica s odnímateľnou rukoväťou Nowo Titanium 20 cm

 

Komentáre k: Aké sú kuchynské trendy pre rok 2018?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.