Prebaľovanie je radostná udalosť. Hoci to tak nemusí byť pre vykonávateľa tejto činnosti, bábätku sa takéto chvíle pozdávajú. Jednak sa mu páči byť nahé a tiež je to chvíľa, kedy je v očnom kontakte s mamičkou. Tieto okamihy deti milujú. Sú to okamihy, kedy môžu mať ako deti, tak bábätká vzájomný kontakt tvárou v tvár.

Poznáte to tiež? Na sporáku varíte obed a v obývacej izbe žehlíte. Samozrejme všetko súčasne. Zrazu musíte prebaliť vaše bábätko. Kde ho položiť?

Na pohovke v obývačke to nejde. Tam odkladáte vyžehlené prádlo. Ako jediná možnosť zostáva posteľ v spálni. Tam zase nemáte všetko potrebné pre prebalenie. Takže beháte z jedného miesta na druhé. Pritom premýšľate, či by sa vám ten prebaľovací pult predsa len nehodil. S nim sa tieto okamihy stanú zábavnými. Tiež vás už nikdy nebude bolieť chrbát. Na čo všetko si dať pozor pri jeho výbere?

Nutné náležitosti pultíku

Na trhu nájdete dva typy výrobkov. Rozlišujú sa maximálnym vekom dieťaťa, pre ktoré sú určené. Jedny sú od narodenia do 1 roka. Tie druhé od narodenia do 36 mesiacov. Pulty musia spĺňať normu EN 12221. Ďalej musia byť opatrené údajmi, ktoré umožňujú identifikovať výrobcu.

Čo teda musí spĺňať?

  • nosnosť 50 kg
  • otvory a medzery od 12 mm do 25 mm
  • medzi pohyblivými dielmi medzery menšie ako 5 mm alebo väčšie ako 18 mm
  • maximálna dĺžka šnúrok (ak sú súčasťou) do 220 mm
Komoda s prebaľovacím pultom FLEUR

Elegantné riešenie na steny

Máte málo miesta? Alebo sa vám klasický pult pri kúpaní do kúpeľne nevojde? Skúste ho zavesiť na stenu. Nikde neprekáža a elegantne nim vyriešite prebaľovanie v malom priestore. Vo vnútri sú poličky, takže všetko potrebné máte po ruke. Keď ho zložíte, máte jednoducho a rýchlo upratané. Ich cena sa pohybuje okolo 200 eur.

Praktické a najlacnejšie sú plastové výrobky. Ich cena je v rozmedzí od 70 do 100 eur. Často majú kolieska a pod vrchnou doskou bývajú obvykle 2 poličky. Vo väčšine je zabudovaná tiež vanička. Tieto typy sú veľmi praktické, ale len ťažko sa dajú zladiť s nábytkom.

Ideálnou kombináciou je prebaľovací pult s komodou. Ten môžete krásne doladiť do vybavenia detskej izby alebo obývačky. Ďalšou pridanou hodnotou je fakt, že komoda pojme oveľa viac než len veci na prebaľovanie. Tým sa stane plnohodnotným nábytkom vo vašej domácnosti.

Na cesty, alebo keď nie je miesto

Lacným riešením sú prebaľovacie podložky. Dajú sa umiestniť na akýkoľvek nábytok rovnakých alebo väčších rozmerov. Hodia sa na cesty, alebo keď nechcete kupovať ďalší nábytok. Rovnako tak podložka na uchytenie priamo na postieľku. Stačí ju len pevne uchytiť, aby z postieľky nespadla.

Bebe-jou Prebaľovacia podložka „Hello Little One“

Bezpečnosť na prvom mieste

  • neumiestňujte pult do blízkosti zdroja tepla
  • bábätko na ňom nenechávajte nikdy bez dozoru;
  • ak má pult kolieska, nezabudnite ich zabezpečiť brzdou.
Komentáre k: Na čo všetko myslieť pri kúpe prebaľovacieho pultu?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.