Najobľúbenejšie sezóna roka, kedy sme viac vonku ako doma, je tu a to rovno v plnom prúde. S jarou a letom sú spojené úpravy a obnovy záhrad, oprášenie terás, výzdoba a príprava príjemného posedenia, ktoré môžeme zdieľať s rodinou a priateľmi. Aby sme si čas strávený grilovaním či popíjaním dobrého vína s blízkymi užili naplno, je dobré vybrať k nášmu domu ten správny nábytok. Tu viac ako inokedy platí známa veta: nie som taký bohatý, aby som kupoval lacné veci.

Ak patríte medzi tých, ktorí sa chystajú kúpiť nové záhradné posedenie, potom môžete zvážiť výber hneď z niekoľkých typov materiálu. Každý materiál vyzerá inak a môže sa tak hodiť k inému konceptu záhrady. Ak chcete zvelebiť relaxačný kút pri vašom domove, určite dajte výberu čas a hľadajte pravý nábytok starostlivo.

Drevený masívny nábytok

Poctivé drevo – to je niečo, čo robí záhradné posedenie útulným a pevným. Ak máte radi drevo, potom môže byť masívny set práve vašou voľbou. Pri správnej starostlivosti je životnosť masívneho dreva veľmi vysoká, čo je sprevádzané tiež vyššou cenou. Avšak za kvalitný masív sa naozaj oplatí priplatiť. Rozhodne nábytok neodporúčame nakupovať cez internet. Aby ste si boli istí, že ide o sedenie podľa vašich predstáv, môžete si nábytok vyskúšať v obchodoch. Niektorí výrobcovia robia tiež zákazkovú výrobu, tu môžete skontrolovať už vyrobené sety, nech máte jasno.

Záhradný set z masívu ThermoWood – PROWOOD

Kovový nábytok

Kovová elegancia sa hodí všade tam, kde chcete ukázať kontrast alebo posedenie zjemniť. Kovový záhradný nábytok býva zdobný, drobnejší a tiež môže pripomínať niektorú očarujúcu francúzsku kaviareň. Tento nábytok sa hodí nielen do záhrady, ale tiež napríklad na balkóny.

Záhradný set Mosaic, čierny/modrý

Kov a drevo

Kombinácia kovu a dreva vytvára z posedenia noblesný, a napriek tomu útulný dojem, preto ide o obľúbený tandem. Zdobené lavice a stoly sú honosnou ozdobou miesta na záhrade. Môžete ich voliť tam, kde máte kovové prvky napríklad na bráne či plote, a napriek tomu nemusíte prísť o drevenú náladu nábytku.

Plast

Pre nenáročných jedincov je tu klasický plastový nábytok. Jeho obrovskou výhodou je cena a váha. Je ľahko prenosný a napriek tomu nemusí vyzerať najhoršie. Preto je jasnou voľbou záhradkárov a víkendových chatárov, ktorí zatiaľ nechcú alebo nemôžu investovať do drahšieho posedenia. Ľahučký plastový nábytok je potom perfektným variantom tiež pre všetkých, ktorí radi a pravidelne kempujú.

Ratan

Záhradná 28-dielna polyratanová sedacia súprava, hnedá

Prirodzenú a čarovnú atmosféru vytvára ratanový nábytok. Jeho prírodný výzor ľahko zapadne do ktorejkoľvek okrasnej záhrady alebo urobí z terasy takmer magické miesto. Existuje niekoľko typov ratanových záhradných setov – od ratanových hojdacích kresiel po luxusné sedačky, ktoré z vašej záhrady urobia prímorské sídlo. Ratanové posedenie pôsobí luxusne a čisto. Ak máte strach z tohto materiálu, dnes môžete zakúpiť aj napodobeninu ratanu – plastový nábytok.

 

Komentáre k: Aký záhradný nábytok vybrať?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.