Jednoduchá a nadčasová kombinácia, ktorou nemôžete nič pokaziť. To je použitie čiernej a bielej farby v interiéri. Súznenie medzi týmito farbami je skrátka nesmrteľné. Dôkazom je fakt, že sa Black & White neustále vracia – do sveta módy i bývania.

Osvedčené variácie čiernej a bielej vykúzlia z interiéru vskutku elegantný domov. Je to jednoduché. Jedna z týchto farieb môže, ale nemusí prevládať. Tak či onak – ide o možnosť, ako získať čistý a príjemný interiér, ktorý je vysoko reprezentatívny a rozhodne neomrzí – pretože čierna a biela je stále trendy.

Biely nábytok

Zvolenie bieleho nábytku je nielen výkrikom elegancie. Biely nábytok je tiež praktický a to hneď z niekoľkých hľadísk. Jednak na ňom nejde vidieť prach a nečistoty, k čomu je náchylný nábytok v čiernej farbe. Naviac sa biela farba ľahko stane dokonalým podkladom pre zvolené doplnky a dekorácie. Biela pristanú tiež minimalistickému interiéru, ktorý je čím ďalej populárnejší u nás i vo svete. Prečo práve biela? Opticky zväčší priestor, podporuje vzdušnosť prostredie a symbolizuje čistotu. V interiéri sa môže stať základom pre zvýraznenie štýlu.

Moderná obývacia stena CALABRIA

Čierne dotyky

Čierny nábytok pôsobí moderne a sofistikovane. Kým biela je vkusne jemná, čierne akcenty sú dôrazné a prepožičajú interiéru plné dynamické dojmy. Ani čierny nábytok nemusí vyzerať pochmúrne. Vhodnými kombináciami s bielymi doplnkami zmäkčíte primárne smutné vyznenie čiernej farby. A že sa temnej čiernej farby bojíte? Skúste namiesto klasiky v podobe čiernej originálnu grafitovo šedú, ktorá nepostráda unikátny charakter a s bielou tolerantne umocní noblesu interiéru.

Konferenčný stolík SPECIAL čierny

Kontrasty? Áno!

Dizajnéri a nielen oni milujú kontrasty. A kontrasty sú dôležitým prvkom, ktorý často definuje štýl bývania. A Black & White je rozhodne kontrastným trendy štýlom. Práve preto sú k dostaniu rôzne doplnky, ktoré disponujú čiernobielym vzorom. Interiér v poňatí čiernej a bielej by mal pojať pár takých doplnkov, avšak dekorácie pojmite radšej minimalisticky, aby váš domov nepripomínal šachovnicu. Kombinácia týchto dvoch kontrastných farieb je elegantná, ale iba v jednoduchom interiéri.

Kde využiť?

Pôsobivá kombinácia čiernej a bielej pristane predovšetkým kuchyni, obývačke a kúpeľni. Komu sa súznenie dvoch odlišných farieb zapáči, ten sa nemusí báť použiť ich odvážne v spálni. Dôležité je vybrať si základnú farbu, ktorú doplníte tou druhou. Začnite opatrne a skúšajte pridávať – ​​jedine tak vyladíte vlastný štýl, bez toho aby ste to s kontrastmi prehnali.

Čo by nemalo chýbať?

Pokiaľ chcete estetické pôsobenie čiernej a bielej vyskúšať, kúpte si niektorý z doplnkov, ktorý sa ľahko stane dominantou priestoru. Skúste v týchto farbách zaobstarať osvetlenie, textilné doplnky, koberec alebo basic kus nábytku. Kúzlite s citom a váš domov splní vaše očakávania.

Koberec Vitaus Winston, 50 x 80 cm

 

Komentáre k: Black & White

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.