Patríte medzi šťastlivcov, ktorí majú nevyužitú miestnosť a neviete, čo s ňou? Vytvorte z nej izbu pre hostí. Prekvapíte svoje návštevy a univerzálna izba bude mať konečne svoje využitie. Izba pre hostí je praktická a vy si budete môcť užiť príjemné chvíle s priateľmi a blízkymi.V tomto článku nájdete užitočné tipy, ako zariadiť izbu, ktorá urobí radosť každej vašej návšteve.

Nie je izba ako izba

Izbičku pre hostí zariaďte ako spálňu. Môžete voliť skôr univerzálne farby a inšpirovať sa napríklad vašou spálňou či hotelovou izbou. Nemala by chýbať manželská posteľ alebo dve lôžka, prípadne rozkladacia pohovka. Pridajte nevyhnutné nočné stolíky, menší úložný priestor a kreslo. Izba bude pôsobiť útulne a hostia neprídu o svoj komfort.

Buďte vrelí

Hrajte sa. Trebárs na ozajstných hotelierov. Vložte do privítania humor. Hosti srdečne ubytujte a nezabudnite priložiť milý odkaz – napríklad do rámčeka na nočný stolík. Maličkosti vždy potešia a slová dodajú izbe teplú a priateľskú náladu.

Prikrývok nie je nikdy dosť

Niekto má rád chladné noci, iný sa zase radšej zababuší do perín. Každý sme iný, preto do izby uložte nejaké tie teplé deky navyše. Zmrzlíkov rozhodne poteší, že vás v noci nebudú musieť rušiť. Proste všetko bude pripravené na jednotku.

Ilustračný obrázok, zdroj

Pitný režim

Aby hostia neboli v rozpakoch, keď budú mať v noci smäd, nezabudnite na fľašu vody a čisté poháre. Nikto totiž nechce blúdiť po cudzom domove a už vôbec nie v tme, kým spíte. Tento detail rozhodne návšteva ocení.

Hygiena

Chcete hosťom ukázať, že myslíte naozaj na všetko? Pridajte pred príchodom návštevy do izby čisté a voňavé uteráky. Hostia si pobyt u vás užijú a pochvália vás za vašu starostlivosť.

Maškrtenie nielen v hoteli

Nechceme vás nabádať k tomu, aby ste svoje návštevy podplácali, ale … prečo im proste neurobiť radosť sladkým prekvapením? Pripravte na posteľ čokoládky. Čas u vás pre nich bude ako tráviť dovolenku niekde v päťhviezdičkovom hoteli!

Niečo na čítanie

Pre všetkých, ktorí si u vás chcú občas oddýchnuť, pripravte niečo na čítanie. Časopisy a knihy tu svoje miesto jednoznačne nájdu. Ak nemáte kam dať knižnicu, môžete ju umiestniť napríklad práve do izby pre hostí.

Dekorácie

Zútulnite a prehrejte priestor určený pre návštevu, ako by ste tam mali mať svoju vlastnú spálňu. Kvetina, obraz, sviečka či čarovná lampička vytvorí príjemnú atmosféru a hostia sa budú cítiť ako doma.

Wi-fi heslo

No a ako posledný bod pripravte wi-fi heslo. Hostia sa vás na neho ani nestihnú spýtať a budú zízať, ako pozorní hostitelia ste.

Ilustračný obrázok, zdroj

 

Komentáre k: Potešte návštevu izbou pre hostí

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.