Praktická stolička nemusí byť len pomocníkom pre tých menších z nás. Naopak – v posledných rokoch práve so stoličkami pracuje mnoho interiérových dizajnérov. Stoličku môžete doma umiestniť s rozvahou, aby v interiéri vytvorila jedinečný dizajnový celok. Preto v tomto článku prinášame 5 tipov, ako pomocou stoličky vytvoriť originálne bývanie.

Čo takto barová stolička?

Túžite nájsť vo svojej domácnosti miesto, kam by ste mohli utiecť od stereotypu s priateľmi a blízkymi, dať si nejaký miešaný nápoj a na chvíľu vypnúť? Tak kúpte štýlové barové stoličky. Nemáte bar? To vôbec nevadí. Takýto barový kútik môže vzniknúť úplne jednoducho. Ak nechcete kupovať práve barový stolík a nemáte dostatočne vysoký ostrovček, potom stačí primontovať k stene vhodne veľkú policu. Tento kút osvieži a ozvláštni vašu kuchyňu.

Barová stolička Clemente Vintage Look

Odkladací stolík v kúpeľni

Prečo do kúpeľne kupovať všetok ten drobný nábytok, keď na odkladanie postačí obyčajná stolička? Vyberte si stoličku podľa svojho vkusu a uváženia. A samozrejme tiež podľa štýlu kúpeľne. Drevenú stoličku môžete natrieť, kovová kúpeľňu rozjasní. Stolička môže slúžiť ako doplnok k odloženiu oblečenia, kozmetiky či ako stojan na uteráky. A keď ju umiestnite blízko vašej vani, potom iste oceníte možnosť odložiť si na ňu pohostenie a pohár vína pre chladné zimné večery.

Stojan na kvety

Kvetín a zelene nie je v interiéri nikdy dosť. Môžete ich uložiť takmer všade. Ak však niektorej izbovej rastline chcete dať naozaj vyniknúť, potom by mala mať svoje samostatné viditeľné miesto. Špeciálnym riešením je napríklad práve stolička. Nielenže obstaranie stoličky nie je nákladné, ale navyše vám pomôže vyzdvihnúť vašú kvetinovú pýchu. Stoličku s kvetinou umiestnite na viditeľné miesto s dostatkom svetla a je to. Jednoduché.

Nočné stolíky

Originálne nočné stolíky môžete mať aj vy. Ide o možnosť, ako podčiarknuť štýl vašej spálne. Stolička splní funkciu estetickú i praktickú. Poslúži na odloženie knihy alebo nápoja a navyše dodá posteli šmrnc. Chcete experimentovať? Vyberte každú stoličku inú alebo stoličky napatinujte. Oboje vytvorí nevšedné dojmy. Nezabudnite na nočné stolíky uložiť tiež sviečky či obrázok.

Posedenie v obývacej izbe

Moderné stoličky ponúkajú možnosť využitia aj v spoločenskej zóne. Ide o stoličky, ktoré sú väčšinou opatrené mäkkým sedákom a polstrovaním. Tieto originálne kúsky doplnia koncept obývačky a pri vhodne zvolenom vzore môžu byť dominantou miestnosti. Oceníte ich tiež pri návštevách, kedy sa hodí každé miesto na sedenie navyše. Okrúhle stoličky perfektne zmäkčia priestor. Nezabudnite sedaciu a relaxačnú zónu prepojiť vhodným kobercom.

Dizajnový taburet Glasgow biely

 

Komentáre k: 5 spôsobov, ako urobiť zo stoličky trendy doplnok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.