Druhá kúpeľňa určená výhradne menším deťom nie je zbytočnosť. Ak máte priestor pre jej vybudovanie, prekvapia vás všetky jej výhody a prínosy. Pozrite sa na hlavné z nich a nechajte sa inšpirovať.

Keď vám rozloha domu umožňuje mať dve kúpeľne, väčšinou čoskoro zistíte, že jednu z nich moc nevyužívate. Je to logické. Zubná kefka, kozmetika, šampón a ďalšie potreby predsa nebudete vlastniť dvakrát. Všetko máte iba v jednej kúpeľni a druhú používate nárazovo, keď je náhodou obsadené. Dáva tak jednoznačne zmysel zamyslieť sa nad tým, či by nešlo priestor využiť zmysluplnejšie. V rodine s deťmi je skvelým tipom druhú kúpeľňu maximálne prispôsobiť potrebám tých najmenších.

Hlavné výhody detskej kúpeľne

Skúsenosti rodičov, ktorí doma vybudovali detskú kúpeľňu, sa zhodujú hneď na niekoľkých pozitívnych prínosoch ich rozhodnutia. V prvom rade sa deti oveľa rýchlejšie naučia samostatnosti a osvoja si hygienické návyky. Najmenším sa páči, že majú kúpeľňové kráľovstvo iba pre seba. Užívajú si chvíľky pred zrkadlom v prostredí, ktoré je pre nich sympatické. Deťom môžete tiež vštepiť zmysel pre poriadok, keď sa dohodnete na pravidelnom upratovaní.

Bezpečnosť je najdôležitejšia

Než začnete premýšľať nad konkrétnymi dizajnovými zmenami, je potrebné si uvedomiť jednu vec. Deti budete chcieť nechať čas od času bez dozoru, a preto by ich kúpeľňa mala byť maximálne bezpečná. Žiadne ostré rohy, žiadne klzké dlaždice a odhalené elektrické zásuvky. Ideálnou dlažbou v kúpeľni je mozaika s veľkým množstvom škár. Nezabudnite tiež na predložky s protišmykovou úpravou. Namiesto vane je lepší sprchovací kút s madlom a hlbokou vaničkou. Kúpeľňu pre deti vybavte termostatickými batériami s ochranou proti obareniu. Akékoľvek kúpeľňové doplnky by mali eliminovať možnosť úrazu.

S dizajnom sa vyhrajte

Najzábavnejšie na zariaďovaní kúpeľne pre deti je výber hravého a pestrého vybavenia. Možnosti sú naozaj veľmi zaujímavé. Umývadlo so zníženou hĺbkou môže mať tvar futbalovej lopty, sprchová hlavica vyzerá ako slon a všade na stenách sú plastické samolepky s rozprávkovými postavičkami. Na trhu narazíte na rôzne sady a kúpeľňové kolekcie. Dievčatkám sa bude páčiť kúpeľňové vybavenie pre princezné, chlapci zase ocenia robotov a vesmírne plavidlá.

Špeciálne pre deti sa vyrábajú pestrofarebné nástavce na sedátko WC, výnimkou nie sú ani rôzne stupienky a stoličky. Každučký detail od lopárika po vešiak na uteráky dokážete prispôsobiť detskému vkusu. Je kľúčové, aby sa dieťaťu v kúpeľni páčilo. Neváhajte s ním tak konzultovať, čo sa mu páči. V opačnom prípade existuje riziko, že kúpeľňu nebude chcieť využívať a vaša investícia bola zbytočná.

PRIMA BABY – Dvojstupienok k umývadlu a WC Funny Farm, zelená

Kúpeľňa urobí deťom radosť

Druhá kúpeľňa určená len deťom je dobrým nápadom za predpokladu, že v tej prvej vám ako dospelému nič nechýba. Pestrá kúpeľňa je pre deti skvelým darčekom, ktorý im urobí 100% radosť. Pretože sa nejedná o práve malú investíciu, je dobré si všetko dopredu poriadne rozmyslieť.

 

Komentáre k: Oplatí sa druhá kúpeľňa len pre deti?

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.