Príborníky oslavujú svoj návrat – zatiaľ čo ešte nedávno sa bez nich jedálenské kúty úplne obišli, dnes je tento originálny pomocník obľúbeným adeptom na víťaza parádneho úložného priestoru, ktorý ľahko zjednotí kuchyňu s miestom určeným k rodinnému stolovaniu.

Prečo sú teraz príborníky zase tak populárne? Možno je to vďaka tomu, ako sa neustále móda a trendy opakujú, možno je to kvôli jeho praktickej stránke, ktorá nám umožňuje jednoduchú a rýchlu organizáciu. Je to práve kuchyňa, kde nám zvyčajne chýba miesto a kde sa neustále snažíme organizovať veci tak, aby sme ich mali po ruke a vždy na svojom mieste. Je ale bohužiaľ klasikou, že nie vždy nám kuchynská linka stačí na uloženie potrebného riadu, kuchynských prístrojov a kuchynského textilu. V tomto bode sa potom naskytá možnosť zaobstarať si štýlový a funkčný príborník, ktorý rozhodne poteší každú gazdinku.

Hnedo-biely príborník z borovicového dreva SOB Leydo

Príborníky sú už k dostaniu v mnohých prevedeniach a z mnohých materiálov. Vyberie si skutočne každý, pretože je možné zakúpiť taký kúsok, ktorý sa bude hodiť práve k vašej kuchyni, či už je v akomkoľvek štýle. Vyberať môžeme z nízkych príborníkov, ktoré dosť pripomínajú komody, či z vysokých, kam môžeme uložiť aj porcelán, dekoračné predmety alebo rodinné fotografie. Zohnať na trhu môžeme skutočne moderné dizajnové kúsky, ale aj repliky starých dobrých historických príborníkov, ktoré ozdobia napríklad kuchyne v štýle Provence alebo vintage. Príborník si ale môžete napríklad nechať vyrobiť na zákazku. A ak ste fajnšmeker – navštívte bazáre a zrenovujete si vlastný jedinečný retro kúsok.

Hlavnou výhodou príborníka je nový úložný priestor, ktorý pomôže s orientáciou a uľahčí nám ukladanie toho, čo potrebujeme mať po ruke nielen pri večeri s rodinou. Pred kúpou príborníka je najjednoduchšie vrhnúť sa na väčšie upratovanie domácnosti a pretriediť v kuchyni všetko, čo tam pravidelne využívate a naopak odložiť to, čo vám len zbytočne zaberá miesto a dlho ste to ani nepoužili. Prečistíte si tak priestor a organizácia bude oveľa jednoduchšia. Príborník býva umiestnený pri jedálenskom kúte alebo priamo v jedálni. Do príborníka patrí všetko, čo potrebujeme k príjemnému a pohodovému stolovaniu. Čo má byť skryté, schováme dovnútra a naopak to, čím sa radi pochválime, umiestnime na jeho policu či do vitríny. Získame tak ďalší bod, ktorý zvelebí náš jedálenský kút a dokonale podporí rodinnú atmosféru.

WHITE WOOD príborník maľovaný akáciový nábytok

 

Komentáre k: Príborník – originálny pomocník

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.